Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Vrijwilligersbehoeften

Komt met veel naar het Symposium in Antwerpen, 30 maart 2019. Welk zijn de onderwerpen ? De onderwerpen worden gebracht in de taal van de sprekers Verwelkoming door de voorzitter van de GM-GH, le Dr Yves Louis, kinderarts. Waarom een Symposium ? Waarom in Antwerpen ? Wat is een “Schutzhäftlinge” ? Openingsrede : José GOTOVITCH, hoogleraar Geschiedenis aan de ULB, Eredoktor van de CEGES en lid van de Koninklijke Academie van België. Onderwerp : Waarom zich verzetten ? Wat is de motivatie voor verzet ? Marc VERSCHOORIS : auteur, geassocieerd onderzoeker CEGESOMA. Onderwerp : Herinnering versus Geschiedenis. Een pleidooi voor een objectief geschiedschrijving van de collaboratie. Alain COLIGNON : Licentiaal in de Geschiedenis aan de ULG (Luik), historicus aan het CEGESOMA. Onderwerp : De collaboratie in Franstalig België : van nationalisme tot fascisme ten dienste van de bezetter.. Barbara DISTEL : Doctor in de Geschiedenis. Gewezen directrice van het « Gedenkstätte Dachau.” Onderwerp : Het Memoriaal KZ Dachau. De erfenis van de overlevenden voor de volgende generaties. Anja K. PETERS : Dr . rer. Medic., University Greifswald. Onderwerp : Entangled - Belgian midwives, today's ICN and the German midwives fuehrer 1933-45. Dr Yves LOUIS : kinderarts, voorzitter GM-GH. Onderwerp : De kinderen in de fascistische en Duitse propaganda Jean-Pol DURAND : erejournalist te Parijs. Onderwerp : De Franse artsen in het interbellum : tussen nationale afkeer en pro-Duitse fascinatie. Georges HAUPTMAN : Dr. In de Geneeskunde, Dr. In de Klinische biologie. Ereprofessor aan de universiteit van Straatsburg. Onderwerp : Mens blijven ! Lessen uit Auschwitz en Ravensbrück – Adélaïde (Haïdi) Hautval. Valentine GOBY : Schrijfster en Henri de GERLACHE. Producer, kleinzoon van een politiek gevangene van Ravensbrück Onderwerp : De Kinderzimmer, een verzet in het kamp Ravensbrück, De roman ten opzicht van de geschiedenis. Toelichting over het kamp Ravensbrück door Claire PAHAUT, historica, vice-voorzitster GM-GH. Jos RATHE : Licentiaal Hedendaagse Geschiedenis VUB. Onderwerp : Spanning russen het Recht op Weten en Privacy, casus : het lot van de Joodse psychiatrische patiënten van de Rijkskolonie te Geel.. Conclusies : Chantal KESTELOOT, Doctor in de Gezchiedenis van de ULB, hoofd van de afdeling publiekgeschiedenis CEGESOMA. Redactrice RBHC/BING/JBH e-mail : [email protected] site web : www.gm-gh.be

Rekeningnummer:

BE12 0018 4450 3092 Pannenhuisstraat, 221 2500 LIER

Cookie policy