Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Vrijwilligersbehoeften

GEVRAAGD CONTACTPERSONEN/BEGELEIDERS/ERVARINGSDESKUNDIGEN VOOR DE LOTGENOTENSAMENKOMSTEN Dikwijls krijgen we de vraag naar lotgenotencontact in de buurt. We hebben contactpersonen op verschillende locaties in heel Vlaanderen maar we zoeken nog vrijwilligers voor Limburg, Oost Vlaanderen, West Vlaanderen, Vlaams Brabant. CONTACTPERSOON: Wat vragen we van je? - een positieve ingesteldheid ondanks je eigen gezondheidsproblemen; - dat je akkoord gaat met het huishoudelijk reglement; - dat je aanwezig bent op het maandelijks lotgenotencontact; - dat je bereid bent (op kosten van VLFP) de nodige vormingsmomenten bij te wonen. Wat bieden wij jou? - ondersteuning door een enthousiaste groep vrijwilligers; - een verzekering wanneer je als vrijwilliger voor VLFP aan de slag bent; - vergoeding van de voor VLFP gemaakte kosten. Contacteer Dani De Rouck Coördinatie Lotgenotensamenkomsten Email: [email protected] of bel ons 015/25.33.19 (op maandag tussen 10u en 16u - niet op feestdagen) VRIJWILLIGER: Heb je nog wat vrije tijd over en wil je die nuttig besteden? Ben je tijdelijk van de arbeidsmarkt, maar wil je niet blijven stilzitten? Zet jij je graag in voor anderen en zoek je een organisatie waar je een steentje kan bijdragen? Dan is vrijwilligerswerk bij VLFP misschien iets voor jou. Wij bieden je een stem in het beleid, evenals de kans om mensen met dezelfde problematiek als jijzelf te helpen. Om zijn werking te ondersteunen, is VLFP op zoek naar vrijwilligers die zich minimaal één keer per maand kunnen vrijmaken. Het takenpakket kan bestaan uit het beheer van de organisatie (administratie, vergaderingen van koepelorganisaties zoals het Vlaams Patiëntenplatform bijwonen, teksten reviseren,...), het leiden van een maandelijks lotgenotencontact in jouw regio of het organiseren en ondersteunen van diverse activiteiten. Wil je nog een stapje verder gaan en je stem drukken op het beleid? Dan ben jij misschien wel het bestuurslid waarnaar we op zoek zijn. Als bestuurslid neem je één keer per maand deel aan de vergaderingen van de raad van bestuur en engageer jij je als actieve medewerker. Ook als lid van VLFP kan je mee de koers bepalen. Heb je niet de tijd noch de energie om je als bvb. contactpersoon of bestuurslid te engageren, dan bestaat de mogelijkheid om stemgerechtigd lid te worden. Als stemgerechtigd lid word je persoonlijk uitgenodigd voor de jaarlijkse algemene vergadering waarin je stemrecht hebt. Bovendien kan je de agendapunten mee bepalen en alzo het beleid van VLFP. Voel jij je geroepen, aarzel dan niet en dien nog vandaag je kandidatuur in. Wens je meer informatie? Neem dan contact op via ons secretariaat.

Steun in natura

Organisatie lotgenotensamenkomsten

Financiële steun

Online adres (URL) voor giften:

https://www.fibromyalgie.be/steun-ons.html

Rekeningnummer:

BE21 4077 0326 1103

Cookie policy