Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Japie Swings Coördinator Man
Sien Swings Andere Vrouw
Bart Deleersnijder Andere Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
JEAN-PIERRE SWINGS Man Voorzitter
SIEN SWINGS Vrouw Vice-voorzitter
Bart Deleersnijder Man Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Kernactiviteiten

Aanbieden van vrije-tijds en reismomenten voor cliënten met een beperking in binnen en buitenland.

Actiegebied

  • Europa
  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Geschiedenis

Onze roots liggen in de orthopedagogische zorg- en opvoedingssector Het Aksent vzw is in 2009 ontstaan vanuit JPS-Tours. Japie Swings, de oprichter en uitvoerend directeur van JPS Tours en vzw Het Aksent, heeft reeds meer dan 4 decennia ervaring in de sector voor mensen met speciale behoeften. Hij behaalde een masterdiploma orthopedagoog en was directeur van residentiële programma's voor volwassenen met ontwikkelingsstoornissen in België. Alle agogische begeleiders van vzw Het Aksent zijn vrijwilligers. Het zijn zeer gevoelige mensen die respectvol, hartelijk, leuk en inclusief klaar staan voor de behoeften van mensen met een verstandelijke en ontwikkelingsstoornis zij waarderen het belang van vakantie –behoeften en -avonturen voor onze speciale reizigers. Onze agogische begeleiders zijn leraren, leerlingbegeleiders, pedagogen, thuiszorgverleners en/of andere zorgzame personen met het hart op de juiste plaats om onze speciale gasten een onvergetelijke reis te bezorgen. Elke agogische begeleider beschikt over de nodige en ruime kennis om in elke situatie en omstandigheden de nodige zorg, aandacht en eerste hulp aan te bieden. Tevens zijn onze begeleiders voor de meer actieve vakanties professionele experten binnen hun domein. Elke vrijwilliger wordt zorgvuldig gescreend en beoordeeld voor en na elke reis!

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy