Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gemiddeld personeelsbestand

Voltijdse Equivalenten

2019 7
2018 6
2017 4

Bron: Nationale Bank van België


Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Claire Sourdin Coördinator Vrouw
Dorothée Tournay Andere Vrouw
Stéphanie Pacchiano Andere Vrouw
Laetitia Peeters Andere Vrouw
Emilie Duart Andere Vrouw
Margaux Reypens Andere Vrouw
Laetitia Tintinaglia Andere Vrouw
Louise Cherpion Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
AHMED MEDHOUNE MEHJOUBI Man Voorzitter
OLIVIER WILLOCX Man Schatbewaarder
ROBERTO GALLUCCIO Man Secretaris
AZZI ASSAAD Man Bestuurder
CECILE GOUZEE Vrouw Bestuurder
CHRISTINE STRAUS Vrouw Bestuurder
FARID GAMMAR Man Bestuurder
LOLA ACEDO LOPEZ Vrouw Bestuurder
MICHEL LOEB Man Bestuurder
PASCALE VANDERVELLEN Vrouw Bestuurder
REGINALD SLUITER Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

3

Kernactiviteiten

Het secundaire peer tutoring project heeft sinds 1989 aan 26.000 leerlingen de kans gegeven om geholpen te worden door 2600 student-tutors in de regio Brussel. Tegelijkertijd organiseert Schola ULB het forum van innovatie en onderwijs. Deze grote jaarlijkse bijeenkomst van de wereld van het onderwijs is toegespitst op innoverende praktijken in het lagere en secundaire onderwijs in de federatie Wallonië-Brussel.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Regionaal

Geschiedenis

In 1989 creëren Paul Delvaux en de ULB samen een originale Tutoring ervaring, bedoeld om leerlingen van deze instelling die zich in moeilijkheden bevinden of vroegtijdig de school gingen verlaten te helpen. De cel Tutorat was geboren. Op 10 september 2004 heeft het tutoringsprogramma van de ULB de Jan Amos Comenius medaille van UNESCO ontvangen. Deze beloning wordt elke 4 jaar uitgereikt voor een opmerkelijk project rond onderzoek en innovatie in het onderwijs. Deze beloning heeft ervoor gezorgd dat het Tutorat programma nog wijder gekend geraakt is. Vele voorstellen zijn hierop gevolgd, zowel in Brussel van scholen die wouden meegenieten van het tutoring programma als andere steden die een gelijkaardige actie op poten wouden zetten. Om in alle scholen te kunnen tussenkomen met ondersteuning werd in januari 2006 de Turorat cel van de ULB omgevormd naar een vzw met de naam Schola ULB, die de activiteiten van de cel overgenomen heeft. Sindsdien heeft het project zijn activiteiten verdubbeld en is het uitgebreid naar de lagere school. In 2015 is het tutoring programma geïmplementeerd in 50 lagere en secundaire scholen in Brussel. Het ondersteund ongeveer 1000 zwakke leerlingen. Sinds 1989 zijn er 26.000 leerlingen ondersteund geweest door ongeveer 2600 student-tutors. Tegelijkertijd heeft Schola ULB zijn expertise over de ontwikkeling van innoverende pedagogische projecten kunnen uitbreiden en verspreiden via de lancering van het forum van innovatie en onderwijs en via de ontplooiing van verschillende partnerschappen.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy