Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Marijke Lambrigts Coördinator Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Cornelis de Boer Man Bestuurder
Marc Lambrigts Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Kernactiviteiten

Het vullen van lege brooddozen - het leveren van fruit aan de lagere scholen - broodnodige zaken zoals vb gele hesjes (om te gaan wandelen),pantoffels (voor droge voetjes), hygiënische producten (voor kansarmen die mogen douchen in school) leveren aan de scholen die hierom verzoeken.

Actiegebied

Lokaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Reeds vanaf 2001 steunden wij een weeshuis in India (waar er voor engelstalig onderwijs werd gezorgd). In 2018 kregen wij te horen dat er vele lege brooddozen waren in de scholen en wij besloten het doel van onze organisatie te wijzigen (temeer daar Marijke ernstig ziek was geweest en aanbevolen werd niet meer naar onderontwikkelde gebieden te reizen). Het was een evidentie om dan lokale kansarmoede aan te pakken en te zorgen dat er in de scholen die dat vroegen de brooddozen te vullen. Dat ging dan een stukje verder en vandaag wordt er niet enkel brood en beleg geleverd maar ook zaken die vaak noodzakelijk zijn om kansarme kinderen een stukje comfort te geven (fruit, pantoffels, hygiënische producten ...). Wij zijn erkend door Hart voor Limburg sinds een lange tijd en de transitie naar lokale ondersteuning werd door deze organisatie geaccepteerd. Marijke ontving ook een Paul Harris fellowship van Rotary Midden-Limburg (als niet-Rotariër) voor haar enthousiaste en voortdurende inzet voor kansarmen.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
Hart voor Limburg Hart voor Limburg geeft financiële steun aan projecten die de kansen bevorderen van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Paul Harris Fellow Een Paul Harris Fellow (PHF) is iemand die vanwege zijn/haar verdiensten beloond wordt met deze eretitel. Hiervoor wordt door de voordragende partij een bedrag van 1.000,- US dollar aan Rotary Foundation betaald. De Rotary Foundation werd in 1931 in het leven geroepen met het doel daadwerkelijke bijdragen te leveren aan het op gang brengen van een beter begrip en vriendschappelijker verhoudingen tussen volkeren.

Commissaris van de rekeningen

Marijke Lambrigts

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy