Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gemiddeld personeelsbestand

Voltijdse Equivalenten

2018 3
2017 4
2016 4

Bron: Nationale Bank van België


Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Olivier Vanden Eynde Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
WILHELMUS A G BLONK Man Voorzitter
BJORN CUMPS Man Bestuurder
CHRISTINA VON WACKERBARTH Vrouw Bestuurder
OLIVIER VANDEN EYNDE Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

In de industriële landen worden computers om de drie à vier jaar vervangen. Ondernemingen zoeken dus verantwoorde oplossingen om de afgeschreven computers te vervangen. Tegelijkertijd hebben ontwikkelingslanden een enorme nood aan computers en ICT materiaal: toegang tot informatie is noodzakelijk voor de socio- economische groei van deze landen. Sinds de oprichting van Close the Gap in 2003 werden meer dan 200.000 computers aan de organisatie geschonken. Deze computers werden naar zo’n 700 projecten in ruim 40 landen over de hele wereld verstuurd. Close the Gap staat in voor een globale en duurzame aanpak: lokale partners installeren de computers, zorgen voor onderhoud en bieden ter plaatse informaticalessen aan. Wanneer de computers uiteindelijk aan het einde van hun tweede leven komen, zorgen de partners voor het ophalen, het demonteren en de duurzame recyclage van het elecronisch afval. Miljoenen mensen hebben nog steeds geen toegang tot ICT en daarom rekent Close the Gap voortdurend op de steun van Europese ondernemingen.

Actiegebied

Internationaal

Geschiedenis

Close the Gap werd in 2003 opgericht door Olivier Vanden Eynde. Oorspronkelijk was de vzw een studentenproject maar de vzw is nu uitgegroeid tot een extreem professioneel en dynamische organisatie. Honderden Belgische, Nederlandse en Luxemburgse ondernemingen hebben reeds aan Close the Gap gedoneerd. In 2009 richtte Close the Gap WorldLoop op, een dochterorganisatie die zich richt op het opzetten van lokale recyclagecentra in ontwikkelingslanden. Door het elektronisch afval ter plaatse te recycleren is de cirkel rond.

Commissaris van de rekeningen

GUNTHER LOITS

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy