Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Alain Verspecht Gedelegeerd bestuurder Man
Katrien Asselbergh Secretaris Generaal Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
ALAIN BENOIT VERSPECHT Man Voorzitter
KATRIEN LINDA ASSELBERGH Vrouw Vice-voorzitter
BENNY DE BAETS Man Bestuurder
CLAUDINE VERSPECHT Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

ALS Fonds Vlaanderen® vzw (voorheen Een Hart Voor ALS vzw) heeft een unieke focus: fondsenwerving ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS. De strategie berust op een driedubbele pijler: de permanente inspanning voor een groeiende naamsbekendheid van ALS, het organiseren van eigen fondsenwervingsactiviteiten en, tot slot, het motiveren van derden tot het organiseren van fondsenwervingsactiviteiten.

Actiegebied

 • Lokaal
 • Nationaal
 • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

De VZW ALS Fonds Vlaanderen® wordt in 2012 opgericht onder de naam 'Een hart voor ALS vzw ', dit door een team van 7 personen, waaronder initiatiefnemer Alain Verspecht, zelf ALS patiënt sinds 2007. De missie is duidelijk van bij aanvang: het werven van fondsen ter ondersteuning & bevordering van wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS). Om de verzamelde fondsen optimaal in te zetten, wordt begin 2013 besloten een Fonds op te richten in de schoot van de KU Leuven en het Leuvens Universiteitsfonds (LUF). Het fonds draagt de naam 'Hart voor ALS fonds' en wordt opgericht samen met o.a. prof. dr. Wim Robberecht, vice-rector en diensthoofd neurologie aan de KU Leuven. Wim Robberecht is een wereldwijd gerenommeerd en gerespecteerd neuroloog met een uitgebreide staat van dienst op het vlak van wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Huidig beheerder van het fonds: Prof. Dr. Philip Van Damme Statuten ALS Fonds Vlaanderen® vzw is statutair vertegenwoordigd binnen het fonds. Concreet betekent dit dat de VZW blijvende inspraak heeft in de bestemming van de verzamelde middelen binnen Het hart voor ALS fonds, alsook permanente inzage heeft in de daadwerkelijke besteding ervan. Woord van de Rector “Wetenschap is duur. Alleen het tekort eraan is nóg duurder. Met de financiering door onze overheden kunnen onderzoekers van de KU Leuven heel wat, maar nog net niet voldoende. Die échte cutting edge, daar waar grenzen verlegd worden, is uitsluitend mogelijk met uw steun. Het Leuvens Universiteitsfonds wijst u de weg in de vele mogelijkheden waarover u beschikt, niet alleen om topwetenschap mogelijk te maken, maar ook om uw gehechtheid aan de KU Leuven te laten blijken. Zo werkt u samen met uw universiteit aan uw toekomst.” (Rik Torfs) (Huidige rector: Luc Sels) In 2020 voert de vzw een volledige re-branding en krijgt hij ook een nieuwe naam: ALS Fonds Vlaanderen® vzw

Oprichters

 • ALAIN BENOIT VERSPECHT
 • KATRIEN LINDA ASSELBERGH
 • CLAUDINE VERSPECHT

MEER

Bron: Belgisch Staatsblad


Oprichters

 • ALAIN BENOIT VERSPECHT
 • KATRIEN LINDA ASSELBERGH
 • CLAUDINE VERSPECHT
 • MARC STROBBE
 • PATRICK GASTON INGELS
 • BARTEL D'HONDT
 • STEFAN GERMAINE EDUA COUCHEIR

Bron: Belgisch Staatsblad


Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy