Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Bert Ballegeer Coördinator Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
KRISTOF GEYSEMANS Man
WILLY VLEUGELS Man
AN DE KOCK Vrouw Bestuurder
CHRISTINE VANHESSEN Vrouw Bestuurder
FRANCIS DEWAELE Man Bestuurder
PASCAL HEYTENS Man Bestuurder
STIJN VAN BEVER Man Bestuurder
WOUTER BOSSUYT Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

6

Kernactiviteiten

De Younited-teams trainen wekelijks: de werving en begeleiding van de spelers en supporters gebeurt door de sociale organisaties. Zij trainen met het oog op hun deelname aan de toernooien van Younited Belgium, die doorheen het jaar georganiseerd worden. De toernooien zijn ware hoogdagen voor spelers en supporters en de kans om hier aan deel te nemen verhoogt hun motivatie om wekelijks naar de training te komen en zo goed mogelijk bij te dragen aan de groepsgeest. Sommige toernooien gaan door op publieke locaties, en met goede reden. Enerzijds bieden we zo een podium aan onze spelers om hun kunnen te tonen, anderzijds brengen we op deze manier ook de problematiek van maatschappelijke kwetsbaarheid en sociale uitsluiting onder de aandacht. Naast de organisatie van de evenementen, staat Younited Belgium ook in voor: - Opstarten en ondersteunen van Younited-teams - Vormen en ondersteunen van coaches die actief zijn in Younited-teams - Opzetten van communicatiecampagnes

Actiegebied

 • Europa
 • Internationaal
 • Lokaal
 • Nationaal
 • Regionaal

Geschiedenis

*** N.B.: Belgian Homeless Cup werd Younited Belgium in 2019 *** In 2008 zochten Activeringsproject Harde Kern Druggebruikers en Inloopcentrum De Vaart uit Antwerpen een sportactiviteit voor hun doelpubliek. Op het internet botsten ze op de Homeless World Cup: een internationaal voetbaltornooi voor dak- en thuislozen. Ze besloten mee te doen en trainden elke week met een vijftiental spelers om uiteindelijk mee te doen aan het wereldkampioenschap voor dak- en thuislozenvoetbal in Melbourne. Productiehuis deMensen besloot over hun traject een tv-reeks te maken, die vanaf april 2009 elke week bekeken werd door 400.000 Vlamingen. Televisiekijkend Vlaanderen maakte kennis met thuislozen met verschillende achtergronden en problemen. De spelers gaven thuislozen een gezicht. Vanuit de praktijk was er voor de nieuwe werkvorm veel enthousiasme: in zes Vlaamse steden werd begin 2009 een homeless team opgericht. Om te bepalen welk team zou meedoen aan de Homeless World Cup in Milaan in 2010 moest er een competitie komen: zo werd het project Belgian Homeless Cup geboren, vormgegeven door het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk en Open Stadion vzw. In 2011 werd de Belgian Homeless Cup een onafhankelijke vzw. Vanaf 2013 stapten er ook Waalse steden in. In hetzelfde jaar won de organisatie ook de Prijs van het Prins Filipfonds voor het samenbrengen van de gemeenschappen. In 2017 werden concrete partnerschappen afgesloten met de Pro League en de KBVB. In 2019 vierde de Belgian Homeless Cup zijn elfde jaar. Met het uitblazen van de kaarsen keken we eens goed in de spiegel en besloten om onze naam en logo grondig onder handen te nemen. De oude naam van onze organisatie gaf weliswaar duidelijk aan rond welke thematiek wij werken (dak- en thuisloosheid), maar kon als stigmatiserend ervaren worden. Daarom besloten wij in 2019 om verder te gaan onder een nieuwe naam: Younited Belgium. Er zijn een dertigtal Younited-teams actief in heel België.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Prijs van het Prins Filipfonds 2013 De Prijs van het Prins Filipfonds werd op donderdag 13 juni uitgereikt aan de Belgian Homeless Cup (nu Younited Belgium). Deze prijs werd jaarlijks toegekend aan een initiatief dat op een concrete manier bijdraagt aan de toenadering tussen de Gemeenschappen.

Oprichters

 • FRANCIS DEWAELE
 • KRISTOF GEYSEMANS
 • WILLY VLEUGELS

MEER

Bron: Belgisch Staatsblad


Oprichters

 • FRANCIS DEWAELE
 • KRISTOF GEYSEMANS
 • WILLY VLEUGELS
 • FOOTBALL+ FOUNDATION VZW
 • TATJANA VAN DRIESSCHE

Bron: Belgisch Staatsblad


Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy