Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
HANS HOOYBERG Man Voorzitter
HEIDI DEKETELAERE Vrouw Schatbewaarder
ASTRID HOOYBERG Vrouw Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

8

Kernactiviteiten

Kiekafobee verzamelt door allerhande activiteiten en evenementen fondsen in om haar project NOCTILUCA te steunen. Noctiluca faciliteert vakantie aan de Belgische kust voor jonge kankerpatiënten en hun gezin door op jaarbasis 2 appartementen te huren (Koksijde en Oostduinkerke). Ter plaatse is alles aanwezig om het leven van de patiëntjes te vergemakkelijken (rolstoel, buggy, baxterstaander) en er zijn ook een aantal diensten waarop men kan beroep doen (thuisverpleegkundige, zuurstofflessen aan huis gebracht...). Op die manier kan men even met het ganse gezin op adem komen ver van de medische wereld en de familiale banden terug aanhalen.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Nationaal

Geschiedenis

We stellen ons eerst even voor. Een kindje uit Lichtervelde werd met kanker geconfronteerd. De ouders vertoefden, door de vele ziekenhuisopnames, veel op de afdeling oncologie van het UZ Gent. Vroegen heette deze afdeling 3K6, nu 5K12D in het Princes Elisabethziekenhuis op de site van UZ Gent. Op de afdeling en thuis zijn er veel stille getuigen van degelijke ondersteuning in de vorm van laptops voor de kinderen, gratis koffie voor de ouders, bureautje op de kamer voor de kinderen, thuiszorg, speelgoed en spelleiding, ondersteuning van gekwalificeerde verpleegkundigen, enz. De middelen in de gezondheidszorg waren onvoldoende om de behoeften van de kinderen en hun gezinnen tijdens de lange hospitalisatieperiode te dekken. Daarom werd op 2 juni 1988 VZW Kinderkankerfonds officieel gestart, met ‘Kom op tegen kanker’ als één van de eerste en belangrijkste sponsors. Naast de materiële zaken (tv’s, video’s, kindvriendelijke isoleerkamers,...) heeft de vzw ook sterk geïnvesteerd in professionele hulp voor de kinderen en hun gezinnen door o.a. bijkomend personeel in te schakelen. Dit alles is mogelijk dankzij de vele giften en steunacties. Uit eigen ervaring werd KIEKAFOBEE in het leven geroepen. Er werd een werkgroep gevormd van mensen die zich in Lichtervelde en ver erbuiten belangeloos inzet om het Kinderkankerfonds een financiële duw in de rug te geven. We startten onze activiteiten in 2008. Na 2 jaar wilde Kiekafobee graag een concreet project creëren en koos ervoor om vakantie mogelijk te maken voor kinderen met kanker en dat in gezinsverband. Even er een weekje tussenuit zijn kan tijdens de langer periode van behandelingen deugd doen om weer even op adem te komen aan de Belgische kust. Om dat te bekostigen organiseert Kiekafobee en zijn sympathisanten tal van activiteiten. De opbrengst van deze activiteiten gaat integraal naar de het Project "Noctiluca".

Oprichters

  • HANS HOOYBERG
  • ASTRID HOOYBERG
  • HEIDI DEKETELAERE

Bron: Belgisch Staatsblad


Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy