Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Frans Vandueren Gedelegeerd bestuurder Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
FRANS MARIA DOMINIQUE VANDUEREN Man Voorzitter
JOS DELBROEK Man Vice-voorzitter
JAAK BOLLEN Man Bestuurder
MARIA AERDEN Vrouw Bestuurder
MARINA JOSEPHA MELAN VERACHTERT Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

2

Kernactiviteiten

Fondsenwerving voor het kinder- en jongerenproject in Haïti en sensibilisering

Actiegebied

Internationaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Haïti is het armste land van heel het Amerikaanse continent. De meeste mensen eten maar één keer per dag. Zelden staat er vlees op het menu. Heel wat kinderen kunnen niet naar school gaan omdat hun ouders daar niet voor kunnen betalen. Onderwijs is immers niet gratis zoals bij ons. Dat is ook zo voor de gezondheidszorg. Vandaar dat heel wat mensen, ook kinderen, jong sterven aan eenvoudig te genezen ziektes. Het ligt voor de hand dat heel wat kinderen al snel geen mama en papa meer hebben en voor zichzelf moeten zorgen vanop heel jonge leeftijd. Voor die kinderen willen we het opnemen en ze een toekomst bezorgen. Hoe is het project ontstaan ? In 1993 adopteerden Frans en Rien uit Opglabbeek twee kleine kinderen uit Haïti. Dat maakte dat ze toen 5 kinderen hadden mét Bert, Anne en Pieter, hun biologische kinderen. Koen werd dat jaar 5 en Sofie 2. Ze hebben in Haïti dezelfde mama en papa. Die leven nog. Koen en Sofie zijn dus afstandskinderen. Hun mama en papa hoopten dat ze bij hun adoptiefamilie méér kansen konden krijgen. In 2001 ging Frans met Koen op rootsreis. Ook Bert ging mee. Ze slaagden erin om de mama en papa van Koen en Sofie te vinden. Bij die gelegenheid ontmoetten ze ook Olès Etienne die Frans om steun vroeg voor de arme bevolking. Frans koos ervoor om ‘iets’ te doen voor de vele weeskinderen die vaak op straat belanden. Van het één kwam het ander en uiteindelijk werd gestart met de bouw van een weeshuis. Om de centen daarvoor bijeen te krijgen, mocht Frans heel veel steun ervaren van diverse zijden. Heel wat scholen organiseerden één of meer keren een actie tijdens de advent of de vasten, eerste communicanten spaarden op hun feest, vormelingen gingen sterzingen, tientallen verenigingen en vier parochies organiseerden activiteiten voor het goede doel, er werd geld gegeven bij de geboorte van Nicolas, Sanne en Salomé, verjaardagsgeld werd afgestaan en geld bij een bruiloft en een zilveren en een gouden bruiloft, enkele serviceclubs staken een mooi bedrag toe, héél veel mensen stortten spontaan.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
Donorinfo Donorinfo helpt kleine organisaties geloofwaardigheid winnen. www.donorinfo.be
4de pijler 4de pijler verenigt kleine organisaties en steunt ze op allerlei vlak (vorming, informatie, gezamenlijke website, ...)

Erkenningen

Naam Beschrijving
Uitreiken fiscale attesten voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis (tot en met 2026) FOD Financiën

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy