Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Jo Rooseleers Andere Man
Jan Lenaerts Andere Man
Tom Snyers Andere Man
Carine Gentens Andere Vrouw
Conny Pelicaen Andere Vrouw
Piet Wollaert Andere Man
Bert Wollaert Andere Man
Gerd Cams Andere Man
Emilie Meeus Andere Vrouw
Luc Meeus Andere Man
Steven Hoedemaekers Andere Man
Isabelle Van Bambost Andere Vrouw
Charlotte Samyn Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
ADELBERT EDGARD HILD WOLLAERT Man Voorzitter
CARINE LEOPOLDINE VI GENTENS Vrouw Bestuurder
CHARLOTTE SUZANNE IR SAMYN Vrouw Bestuurder
CONNY PELICAEN Vrouw Bestuurder
EMILIE CAROLINE YVES MEEUS Vrouw Bestuurder
GERD ELIE CAMS Man Bestuurder
JOHAN ROOSELEERS Man Bestuurder
LUC JOSEPH MEEUS Man Bestuurder
PETER MAURITS RACHEL WOLLAERT Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

8

Kernactiviteiten

Duchenne Parent Project is een organisatie opgericht door ouders van kinderen met Duchenne Spierdystrofie. Deze organisatie heeft maar één doel: het onderzoek naar de genezing of behandeling van Duchenne Spierdystrofie te bevorderen en het geven van informatie aan iedereen die betrokken is bij Duchennepatiënten. Hierdoor kan de medische zorg en de kwaliteit van leven verbeteren voor de patiënten Waarom is er geld nodig? Langs verschillende wegen zoeken wetenschappers naar mogelijkheden om de ziekte te stoppen of te genezen. Er is de laatste jaren succesvol onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ziekte, de levensverwachting is gestegen, maar ondanks dat kunnen de kinderen nog steeds niet genezen. Daarvoor is er meer onderzoek nodig en dus ook geld.

Actiegebied

  • Europa
  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Geschiedenis

DPP België is oorspronkelijk opgericht door DPP Nederland. Vandaar de nauwe samenwerking. In 2017 hebben we het bestuur van DPP Belgium uitgebreid en stapte DPP Nederland uit ons bestuur zodat we in België een sterkere organisatie op poten kunnen zetten.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
Spierziekten Vlaanderen vzw Spierziekten Vlaanderen (voorheen Nema) is de Vlaamse koepelvereniging van de Neuro Musculaire Aandoeningen. We werken met hen samen op het financiële vlak zodat de fondsen die wij ophalen mee in hun boekhouding worden opgenomen.
Radiorg vzw Radiorg is de Belgische vereniging voor de zeldzame ziektes (rare disease organisation). Ze verrichten heel wat lobbywerk voor alle mogelijke zeldzame ziekten. Zo hebben ze een inbreng gehad in het opstellen van het actieplan voor zeldzame ziekten.
Afdeling Kinderneurologie Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg Leuven We kunnen rekenen op de steun van de professoren Nathalie Goemans en Gunnar Buyse Gunnar van het UZ Leuven die steeds bereid zijn om de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen met ons te delen.
UPPMD Welcome to the website of United Parent Projects Muscular Dystrophy, the worldwide group of Duchenne Patient and Parent Organisations. Duchenne Patient Advocates may be confronted with different challenges on a national level, but worldwide we fight for the same goal: to improve the lives of boys and men affected with Duchenne Muscular Dystrophy (DMD).

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy