Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Eva De Baerdemaeker Directeur Vrouw
Yannick Roels Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
KARIN MADDY BLANCKE Vrouw Voorzitter
EVA DE BAERDEMAEKER Vrouw Vice-voorzitter
CELESTA SARENS Vrouw Secretaris
JORIS TIEBOUT Man Bestuurder
LUK BOELAERT Man Bestuurder
OLIVIER GUILBAUD Man Bestuurder
WIM EMBRECHTS Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

CULTUREGHEM verbindt mensen met elkaar en bouwt ABATTOIR om tot grootste overdekte ontmoetingsplek van Brussel. We spelen samen op KETMET, koken en eten samen op KOOKMET en ontvangen nieuw initiatief met open armen aan ons LOKET.

Actiegebied

  • Europa
  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Abattoir is een overdekte buitenruimte van meer dan 10000 vierkante meter in het hartje van Kuregem, Anderlecht, Brussel. Dat is groot. Heel groot. Het masterplan van Abattoir was het startpunt voor vzw Cultureghem. Hoe maak je van zo’n ruimte een plek, samen met de buurt? En wat kunnen we leren over gedeeld ruimtegebruik? Dat partnerschap rond die ruimte is heel belangrijk. Wij bestaan niet zonder hen. Misschien zouden we dat nu wel kunnen, maar dan interesseert het ons niet meer. Die plek is ons DNA. Daarnaast geeft Abattoir ons logistieke ondersteuning: kantoren moeten we niet betalen, plek wordt vaker gebruikt, dat is ook qua imago belangrijk. Bovendien krijgen we van hen ook financiële steun voor onze projecten. Het grote voordeel is dat Abattoir semipublieke ruimte is, in privéhanden. Als wij interventies doen moeten we niet een hele administratieve draaimolen door, een telefoontje met de juiste persoon en wij doen het gewoon. Omdat we weten binnen welk kader we opereren. Hoe we er echt onze plek van hebben gemaakt? De magie van wat we doen zit ‘m keihard in z’n eenvoud. We koken, we spelen, we delen een plek, samen met de buurt. Daar komt het allemaal op neer. Zo ongelooflijk moeilijk is dat niet. De kracht om dit te doen is van onderuit gekomen. We zijn begonnen met kleine projecten en dingen waar we allemaal achter staan. Liever minderen dan keiveel aanbieden en het dan niet kunnen waarmaken. Naast KOOKMET en KETMET starten we zelf niets meer op. Als we input krijgen van buitenaf gaan we met die ideeën aan de slag, wat het idee was van in het begin. Over onze missie en visie hier: http://www.cultureghem.be/nl/what-0 Meer info over de samenwerking met Abattoir hier: http://www.abattoir.be/nl/een-nieuwe-wind-waait-door-abattoir

Erkenningen

Naam Beschrijving
Welzijnszorg schakel in strijd tegen armoede
Brussels Gewest Winnaar Mixity Award 2017
Vlaamse overheid Shortlist Thuis in de Stad Prijs 2014
VGC Experimenteel gebruik Publieke Ruimte

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy