Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gemiddeld personeelsbestand

Voltijdse Equivalenten

2019 12
2018 11
2017 9

Bron: Nationale Bank van België


Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Koen Frøberg Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
ERWIN RAMAEKERS Man
JAN METSELAAR Man
KAREL MERTENS Man Voorzitter
JOELLE CLARA JEANNE COLAES Vrouw Secretaris
HERMAN ALPHONS REYNDERS Man Bestuurder
PAUL KUMPEN Man Bestuurder
PETER JAN BRANTS Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

YAR Vlaanderen richt zijn aanbod op jongeren met een complexe problematiek en jongeren met een combinatie van problemen op verschillende levensdomeinen. Het betreft veelal, maar niet uitsluitend, jongeren met een dossier bij de jeugdrechtbank. YAR biedt deze jongeren een kans om hun leven terug op de sporen te krijgen. Centraal hierin staan twee programma’s: YAR Coaching en YAR Wonen. Deze programma’s laten jongeren ervaren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. Niemand anders. En dat het maken van bewuste keuzes de eerste stap is om je leven of woonsituatie zélf in handen te nemen. YAR-Vlaanderen gaat uit van een integrale aanpak voor jongeren met problemen op verschillende levensdomeinen. YAR is een community based programma. De community wordt in YAR verpersoonlijkt door het inzetten van ca. 70 vrijwilligers die in het programma verschillende opdrachten voor hun rekening nemen.

Actiegebied

Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

2006 Opstart YAR Vlaanderen dankzij het Globaal Plan Jeugdzorg, als project ondergebracht bij vzw De Overstap; YAR Vlaanderen is administratief verbonden met vzw De Overstap te Antwerpen. 2007 Eén coachingprogramma opgestart; enkel voor jongeren die voor een als misdrijf omschreven feit een dossier hebben bij de Jeugdrechtbank en gedomicilieerd zijn in de gerechtelijke arrondissementen Antwerpen, Hasselt en Tongeren. 2008 De doelgroep van de jongeren voor het coachingprogramma wordt uitgebreid naar jongeren die o.w.v. een problematische opvoedingssituatie onder toezicht staan van de Jeugdrechtbank. 2009 Jongeren met een dossier bij de Jeugdrechtbank in de arrondissementen Antwerpen, Hasselt en Tongeren kunnen deelnemen aan het programma; Youth at Risk Vlaanderen wordt YAR Vlaanderen; vzw YAR Vlaanderen wordt officieel opgericht op 30 november. 2010 YAR Vlaanderen start zijn autonome werking op 1 februari met uitvalbasis Hasselt; Twee coaching programma’s : - Coaching programma voor jongeren met een dossier bij de Jeugdrechtbank uit provincie Limburg; - Coaching programma voor jongeren met een dossier bij de Jeugdrechtbank uit de provincie Antwerpen. 2011 Opstart van het derde coaching programma voor de regio Vlaams-Brabant en Brussel voor jongeren met een dossier bij de Jeugdrechtbank, maar er wordt ook samengewerkt met de Comités voor Bijzondere Jeugdzorg. 2012 In maart wordt YAR Wonen erkend door het agentschap Jongerenwelzijn als Dienst voor Begeleid Zelfstandig Wonen. YAR Wonen werd specifiek opgericht voor jongeren die zelfstandig willen gaan wonen in een Limburgse stad of gemeente of in een van de volgende Vlaams-Brabantse gemeenten: Landen, Tienen, Zoutleeuw, Linter, Glabbeek, Geetbets, Kortenaken, Bekkevoort, Tielt-Winge, Diest, Scherpenheuvel of Aarschot en voor wie coaching en het aanreiken van een netwerk een meerwaarde betekenen; In mei komt de eerste medewerker in dienst van YAR Wonen; In juni wordt de overeenkomst met CIB ondertekend; Prins Filip opent officieel YAR Wonen in september; In de maand december worden de nieuwe kantoren met de drie studio’s van YAR Wonen te Hasselt geopend; 2013 In januari wordt de omschakeling gemaakt naar EMK (Experimenteel Modulair Kader): YAR Wonen wordt erkend als module contextbegeleiding in functie van autonoom wonen. 2014 Start Intersectorale Toegangspoort 2015 Het twintigste YAR-coaching wordt opgestart 2019 YAR Coaching Oost-Vlaanderen wordt opgestart. 2020 YAR Wonen Antwerpen wordt opgestart.

Erkenningen

Naam
Opgroeien

Oprichters

 • KAREL MERTENS
 • PETER JAN BRANTS
 • HERMAN ALPHONS REYNDERS

MEER

Bron: Belgisch Staatsblad


Oprichters

 • KAREL MERTENS
 • PETER JAN BRANTS
 • HERMAN ALPHONS REYNDERS
 • PAUL KUMPEN
 • JOELLE CLARA JEANNE COLAES
 • JAN METSELAAR
 • ERWIN RAMAEKERS
 • TOM DEHAENE
 • CHRISTIAAN EDMOND IR CLAES

Bron: Belgisch Staatsblad


Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy