Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
christel eeman Vrouw Voorzitter
anifa molongo Vrouw Bestuurder
emilie eeman Vrouw Bestuurder
kenny van den heuvel Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

weeshuis, jeugdcentrum, agricultuur

Actiegebied

Internationaal

Geschiedenis

Opgericht door de twee Belgische zussen, Emilie en Christel. Geboren en opgegroeid in de Kempen. Hun moeder is van Congolese afkomst en vader Belgisch. De vzw is een reflectie van hun ervaringen uit beide werelden. Vzw Maison Maurice zet zich vooral in voor kwetsbare kinderen in Kisangani, een stad in Democratische Republiek Congo, in Centraal-Afrika. Het ontstaan: De oudste zus, Emilie, is sinds 2013 actief in Kisangani. Ze werkte er voor de voormalige Gouverneur van de Provincie Oriëntal en heeft sindsdien aan verschillende humanitaire projecten gewerkt. Sinds een eerste bezoek bij een lokaal weeshuis dat gerund werd door zuster Albertine, heeft dit een enorme indruk nagelaten bij de twee zussen. Vandaag de dag zijn ze kind aan huis. Geïnspireerd door zuster Albertine’s werk en met grote steun van vrienden en familie hebben zij besloten om de vzw op te richten.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy