Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Marc ANDRE Andere Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Marc ANDRE Man Voorzitter
Louis GOENS Man Schatbewaarder
Els BAMPS Vrouw Secretaris
Abdelhakim SAIFI Man Bestuurder
Montasir ASBAI Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

5

Kernactiviteiten

- aanleren (recreatief en competitief) van zaalvoetbal in teamverband - jaarlijks organiseren van een nationaal Futsal-Cup tornooi: Indoor Soccer Challenge VILVOORDE-CUP - organiseren van Streetsoccer samen met Rode Duivel Yannick CARRASCO (YC5 vzw) - jaarlijks organiseren van Initiatie Zomerkampen Zaalvoetbal voor jongeren - organiseren van Initiatie zaalvoetbal waar meisjes centraal worden geplaatst - aanbieden van sportopleiding voetbal in de YCFA - Yannick Carrasco Football Academy voor elite spelertjes van 5 tot 14 jaar

Actiegebied

  • Lokaal
  • Regionaal

Geschiedenis

NOOD AAN OPVANG EN BEGELEIDING VOOR ZAALVOETBAL Enkele jaren geleden viel het ons op dat een mooie bruisende stad zoals Vilvoorde, nood had aan een opvang voor haar steeds groeiend aantal jeugdige inwoners bij wie zaalvoetbalsport nauw aan het hart ligt. Die ambitie voor zaalvoetbal onder de jeugdige spelers van Vilvoorde is vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Men dient maar eens te wandelen langs het mooie kanaal 'onder de brug' te Vilvoorde. 'The place to Be’ voor echte zaalvoetbalfanaten om eens te minivoetballen en skills te showen. De stad Vilvoorde heeft er tevens mooie voorzieningen aangelegd onder de vorm van synthetische velden. Hier eindigde dan het mooi verhaal voor de Vilvoordse jeugd en haar zaalvoetballiefhebbers. Decennia lang heeft Vilvoorde zich naar de buitenwereld toe voornamelijk geprofileerd als basketbalgemeente. De enorme sterke populatiegroei en dus ook het aantal jongeren in Vilvoorde dwong de stad om zich nog meer te gaan bekommeren over het aanbod aan onder andere sportactiviteiten binnen de gemeente. En Vilvoorde deed dit ook de laatste jaren behoorlijk goed. Haar aanbod aan activiteiten en verenigingen is met de jaren zo verscheiden en divers als haar inwoners zijn en die ze tracht te bereiken. Heel wat jongeren vinden vandaag hun weg naar die specifieke (sport)activiteit die ze graag uitoefenen. Regelmatig worden dan ook Vilvoordse initiatieven en activiteiten opgepikt door de media. Toch ontbrak er voor ons tot voor kort nog een sportclub waarin Vilvoordse jongeren die eigenlijk een beetje doelloos rondhingen of voetbalden zoals aan het kanaal 'onder de Brug' van Vilvoorde terecht konden. DE OPRICHTING VAN EEN JEUGD ZAALVOETBALCLUB In mei 2017 werd uiteindelijk beslist om de stap te zetten naar de oprichting van een totaal nieuwe sportclub voor onze Vilvoordse jeugd maar dan specifiek voor zaalvoetbal of Futsal. We trokken de Vilvoordse straten en omliggende pleinen op om jongeren uit de verschillende wijken en buurten warm te maken voor het zaalvoetballen. Al snel bleken heel wat Vilvoordse jongeren en hun ouders enthousiast om hun kennis en vaardigheden verder te ontplooien maar dan binnen een specifiek clubkader.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Club erkend door de stad Vilvoorde De stad erkent de werking van vzw ZVC VILVOORDE waardoor dit in de eerste plaats betekent dat de inspanningen door de vzw bevestigd worden door Vilvoorde. Hierdoor krijgen de erkende werking en initiatieven van vzw ZVC VILVOORDE niet enkel de morele steun van de stad, maar komt de vzw eveneens in aanmerking voor goedkopere zaalhuur en kan zij beroep doen op logistieke ondersteuning. Dankzij haar hele jaarwerking komt zij bovendien in aanmerking voor jaarlijkse werkingssubsidies.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy