Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Functie Geslacht
Martine Gedelegeerd bestuurder Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Geslacht Functie in dit bestuur
Martine Vrouw Voorzitter
Rob Man Schatbewaarder
Marleen Vrouw Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

3

Kernactiviteiten

Praatmomenten voor aseksuelen Onthaalmomenten voor aseksuelen Informatieavonden voor ouders en partners van aseksuelen Informatieverstrekking rond aseksualiteit

Actiegebied

Nationaal

Geschiedenis

In oktober 2018 besloot Martine dat ze -na jarenlang wachten- best zelf een vereniging kon oprichten voor aseksuelen in België. Martine kocht twee domeinnamen aan, maakte de websites aseksueel.be en asexual.be, woonde workshops bij voor het oprichten van een vzw, richtte een Meetup.com-pagina op en startte met bijeenkomsten voor aseksuelen in maart 2019. Elke maand werd een praatmoment georganiseerd. De eerste activiteiten werden georganiseerd in Gent. Bij aanvang waren telkens slechts twee aseksuelen aanwezig maar dat aantal werd stilaan meer. In september 2019 ontmoette Martine het nieuwe lid Marleen. Marleen was meteen enthousiast om mee te helpen met de opstart van de vzw. Marleen is mede-oprichtster van Asexual, een vzw die officieel werd op 15 januari 2020. Asexual heeft de maatschappelijke zetel in Gent en is een landelijke vzw.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
Cavaria Cavaria komt op voor de rechten en het welzijn van homo's, lesbiennes, bi's en trans, intersekse personen en aseksuele personen
Rainbowhouse Het RainbowHouse herbergt verschillende Franstalige en Nederlandstalige LGBTQI+ verenigingen uit het Brusselse gewest.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Erkende vereniging Stad Gent Asexual heeft de maatschappelijk zetel in Gent. Wij zijn door de stad Gent erkent als vereniging.

Commissaris van de rekeningen

Martine Defoort

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy