Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Io Cooman Vrouw Voorzitter
Staf Vos Man Bestuurder
Caroline D'Haese Vrouw Bestuurder
Dirk Van Hauwermeiren Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

2

Kernactiviteiten

p l a y g r o u n d s is een vzw gelegen in de landelijke omgeving van Lede. Het is een oefenruimte waar concerten, workshops, voorstellingen, yoga-lessen, kunnen gegeven worden. Tevens biedt ze kunstenaars de kans om er op residentie te komen. Dit wil zeggen dat ze zich enerzijds kunnen focussen op het ontwikkelen van hun artistiek werk maar ook tot rust kunnen komen. In ruil hiervoor kunnen ze deelnemen aan het vrijwilligerswerk (appeloogst, tuinwerkdagen, concert/voorstelling....) van p l a y g r o u n d s waarbij er een uitwisseling en ontmoeting ontstaat tussen de lokale omgeving en de kunstenaars.

Actiegebied

  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

VZW Playgrounds werd opgericht in 2019, op initiatief van Caroline D’Haese, door Io Cooman, Dirk Van Hauwermeiren, Staf Vos en Michel Yang. Dit collectief is een mooie combinatie van cultuurwerkers, artiesten en een IT specialist. Caroline zelf is al 20 jaar actief in de danssector en bouwde hierdoor een internationaal netwerk op. Door Caroline haar eigen zoektocht naar het balanceren tussen kunst-maken en het aarden in de natuur, kwam ze met haar gezin terecht in Lede. De lokatie, waar het gezin woont en waar p l a y g r o u n d s zich bevindt, is gelegen in een landelijke omgeving. Deze plek is zo bijzonder en groot dat ze dit graag willen delen met mensen uit de omgeving, alsook uit de omgeving van de kunsten, net omdat dit zo zeldzaam is. Dit startte met een appeloogstfeest waar mensen vanuit de principes van ‘the commons’ mee komen helpen plukken en in ruil ervoor appels voor eigen gebruik mee naar huis kunnen nemen.Deze jaarlijkse traditie gebeurt ondertussen al 9 jaar en is een prachtige smeltkroes tussen kinderen, oma’s en opa’s uit de buurt, collega’s, kunstenaars, de buren, ouders van op school… Het is deze vibe van samen in de natuur werken die het fundament vormt voor p l a y g r o u n d s. Het wij/zij verhaal overstijgen, mensen van Lede en omstreken kunstenaars laten ontmoeten van over de hele wereld en beseffen dat ze elkaar heel wat te vertellen hebben. Dit over-bruggen van mensen via de natuur is de grote drijfveer van p l a y g r o u n d s en iedereen die er mee aan bouwt. Wat houdt p l a y g r o u n d s nu concreet in? p l a y g r o u n d s is een ‘oefenruimte’ waar lichaam en geest, mens en natuur, individu en gemeenschap, artistieke en niet-artistieke activiteiten, kunstenaars en families elkaar kunnen ontmoeten en in beweging zetten. Door dat Caroline zelf in de kunstenaarswereld zit, weet ze wat er leeft onder de kunstenaars, heeft ze heel goed zicht op wat de noden zijn. Ook de leden van de raad van bestuur hebben expertise in de kunstenaarswereld. Er zijn reeds verschillende kunstenaars op residentie geweest. In juli 2021 organiseerde we een fundraising tuinconcert waar Sophia Ammann kwam spelen. Er worden yogalessen georganiseerd.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy