Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gemiddeld personeelsbestand

Voltijdse Equivalenten

2018 1

Bron: Nationale Bank van België


Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Veerle Vlemincx Coördinator Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
TIM TOLLENS Man Vice-voorzitter
FRANCESKA PRINCEN Vrouw Schatbewaarder
BART RITS Man Secretaris
ERIK FRANS HENDRIK VAN EYCKEN Man Bestuurder
GUIDO MAES Man Bestuurder
ROELAND VAN DESSEL Man Bestuurder
VEERLE VLEMINCX Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

Mensen met kanker en hun mantelzorgers een tweede thuis aanbieden in het landelijke Boortmeerbeek om tot rust te komen en te herstellen, dat is waar Zorghuis De Dijlevallei voor staat. Zelf verlenen wij geen medische en of verpleegkundige zorgen, hiervoor kan men als gast beroep blijven doen op zijn eigen zorgverleners en of samenwerkende partners. Een gedreven team van vrijwilligers, aangestuurd door onze zorgcoördinator Veerle, staan dagelijks paraat voor onze gasten. Ons aanbod is zeer divers en afgestemd op het ritme en noden van onze gasten; zo organiseren wij talrijke aangepaste activiteiten met en voor onze gasten, bieden wij een luisterend oor aan, bereiden wij smaakvolle gerechten die al dan niet genuttigd kunnen worden in de prachtige tuin. Tevens kunnen de gasten gebruik maken van zorgmassages en coachinggesprekken.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Meer dan twintigjaar praktijkervaring als verpleegkundige maar ook als gewezen kankerpatiënte, hebben Veerle Vlemincx ertoe gebracht een initiatief als het Zorghuis De Dijlevallei op te richten. Mede de belangrijke financiële steun van Kom op tegen Kanker & Roparun heeft het zorghuis zijn deuren kunnen openen in 2018. Na één jaar opening hebben wij al een tiental gasten een thuis kunnen aanbieden en is het team van vrijwilligers uitgegroeid tot meer dan 30 vaste leden. In 2019 ontvingen wij een mooie erkenning vanuit KOTK middels een muurschildering van Eva Mouton in het Zorghuis.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
Vlaams steunpunt Vrijwilligerswerk vzw Onze vrijwilligers zijn het hart van het Zorghuis. Daarom investeren wij voortdurend in onze vrijwilligers o.a. via dit lidmaatschap.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Vrijwilligers van het jaar - gemeente Boortmeerbeek In 2019, ontving het team van vrijwilligers Zorghuis De Dijlevallei van de gemeente Boortmeerbeek n.a.v. hun dagelijkse inzet voor gasten van binnen en buiten de gemeente, een erkenning als vrijwilliger van het jaar 2018.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy