Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Eva Van Tulden Coördinator Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
EVA VAN TULDEN Vrouw Voorzitter
PATRICIA SCHELLEKENS Vrouw Schatbewaarder
MARIA VERVOORT Vrouw Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

3

Kernactiviteiten

Eva Van Tulden (voorzitter Reach Out vzw) onderneemt een of meerdere sportieve fondsenwervingscampagnes per jaar voor een goed doel of vereniging wier missie Reach Out ondersteunt. Sommige fiets- of staptochten duren meerdere maanden. Vanaf 2018 financieren we de studies voor leraar van een kansarme jongen uit de Bijagos archipel (Guinee-Bissau), evenals zijn kost en inwoon in de hoofdstad Bissau, waar zijn school gevestigd is. In 2020 zamelt Eva tijdens een staptocht rond België ook fondsen in voor Straatverplegers vzw, een vereniging die Brusselse daklozen hygiënische en medische zorgen verstrekt en ook een duurzame woonst voor hen bemiddelt, zodat zij hun leven terug vorm kunnen geven. Tijdens de herfst/wintermaanden verzorgt Eva voor Reach Out vzw over heel Vlaanderen fotopresentaties over voorbije sportieve expedities, gelardeerd met sociale en culturele informatie over de landen die ze doorkruiste en uitleg over het goede doel dat ze met de tocht ondersteunde. De opbrengst van deze presentaties is ook grotendeels bestemd voor het goede doel in kwestie.

Actiegebied

  • Europa
  • Internationaal
  • Nationaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

De initiatiefnemer van Reach Out vzw is amateursporter en wereldfietster Eva Van Tulden. Vanaf haar 60ste werkt zij halftijds op jaarbasis en heeft zij tijd om haar wensdroom, met name lange fiets- of wandelreizen ondernemen voor een goed doel, te verwezenlijken.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Atypisch Antwerpen Atypisch Antwerpen is een logo dat Antwerpse organisaties die een beetje speciaal zijn mogen voeren in hun communicatie.

Oprichters

  • EVA VAN TULDEN
  • MARIA VERVOORT
  • PATRICIA SCHELLEKENS

Bron: Belgisch Staatsblad


Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy