Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Sophie Deprez Directeur Vrouw
Filip Ide Secretaris Generaal Man
Kimberley Lammerteyn Gedelegeerd bestuurder Vrouw
Kristof Ghewy Gedelegeerd bestuurder Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
SOPHIE DYMPHNA MARIE DEPREZ Vrouw Voorzitter
KIMBERLEY LAMMERTEYN Vrouw Schatbewaarder
GAETAN BURM Man Bestuurder

Kernactiviteiten

Organiseren van speelnamiddagen in tehuizen/internaten voor kinderen met een moeilijke thuissituatie, schenken van LEGO aan kwetsbare gezinnen, schenken van LEGO aan gehospitaliseerde kinderen.

Actiegebied

 • Nationaal
 • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Sophie Deprez startte in 2017 met het idee om gehospitaliseerde kinderen een hart onder de riem te steken door hen LEGO kadootjes te schenken. Dit kwam vanuit het idee dat bezig zijn met LEGO therapeutisch werkt, gezien zij tevens oprichter is van een LEGO club voor volwassenen, AFOLs UNITED genaamd. Deze club biedt plaats voor volwassen LEGO fans, al dan niet met een psychische aandoening. Iedereen is er welkom. Van daar uit, is zij steeds verder gaan brainstormen om een beter en gerichter bereik te kunnen hebben om de therapeutische voordelen van LEGO aan de man te kunnen brengen. Na amper 2 jaar is ToverBlokjes een degelijke vzw met het hart op de juiste plaats. Alles voor de glimlach! Zolang er maar LEGO mee gemoeid gaat. Nu heeft ToverBlokjes 3 doelstellingen: - LEGO schenken aan kinderen binnen gezinnen waar het financieel moeilijk gaat. - LEGO speelmomenten organiseren in tehuizen/internaten/instellingen waar kinderen verblijven uit een moeilijke thuissituatie. - LEGO schenken aan gehospitaliseerde kinderen op belangrijke dagen waar familie centraal staat. (Kerst, Pasen) ToverBlokjes vzw is een vaste waarde geworden op alle 'Rock That Block®' events, de LEGO exposities die AFOLs UNITED regelmatig organiseert voor het grote publiek. Zij is daar telkens aanwezig met de LEGOTHEEK die dan door het publiek kan gebruikt worden, in ruil voor een kleine donatie. www.afolsunited.com www.rockthatblock.be

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap
AFOLs UNITED

Oprichters

 • SOPHIE DYMPHNA MARIE DEPREZ
 • GAETAN BURM
 • KIMBERLEY LAMMERTEYN

MEER

Bron: Belgisch Staatsblad


Oprichters

 • SOPHIE DYMPHNA MARIE DEPREZ
 • GAETAN BURM
 • KIMBERLEY LAMMERTEYN
 • KRISTOF GHEWY
 • FILIP CHRISTIAN JOHA IDE
 • AALTJE ANNA MARGARET DONKER

Bron: Belgisch Staatsblad


Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy