Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Koen Cartuyvels Andere Man
Hubert Lindelauf Andere Man
Emma Cartuyvels Andere Vrouw
Lieve Lombaerts Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
KOEN CARTUYVELS Man Voorzitter
EMMA CARTUYVELS Vrouw Bestuurder
GODELIEVE CONSTANCIA LOMBAERTS Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

- aanleggen van gemeenschapstuinen voor dorpen en scholen in West-Afrika onder de vorm van inleefprojecten met 17-18-jarigen gedurende een tweetal weken geïnspireerd door permacultuur - zoeken van partnerorganisaties en -scholen om samenwerkingsverbandden op te zetten - mensen uit het Noorden laten kennismaken met onze projecten via de "zaadballenstand" o.a. op het Sfinksfestival - fondsen inzamelen

Actiegebied

  • Europa
  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Gardens of Life ging van start als een feitelijke vereniging in 2009 na een bezoek aan Dogonland (Mali). Ze werd opgericht door Koen Cartuyvels die samen met Hubert Lindelauf en Abou Ag Moha (Timbuktu - Mali) de feitelijke vereniging Gardens of Life oprichtte. In 2010 werden de eerste 2 projecten uitgevoerd: de aanleg van 2 gemeenschappelijke dorpstuinen in KaraKara (Niger) i.s.m. de gemeente Mol en Molse scholieren en de aanleg van één gemeenschappelijke dorpstuin in Endé (Dogonland - Mali) i.s.m. een groep internationale scholieren. In 2011 volgde de aaneg van 40 individuele gezinstuintjes in de wijk El Paraiso (Lima - Peru) i.s.m. een lokale gezondheidsorganisatie en leerlingen van Kindsheid Jesu uit Hasselt. In 2016 werd een gemeenschappelijke schooltuin aangelegd in Sinthiou M'Badane (Senegal) i.s.m. Projekten voor Afrika en leerlingen van KOSH uit Herentals. Dit jaar werd het 5de project gerealiseerd in Sérarou (nabij Parakou in Benin) i.s.m. de Stichting Hubi&Vinciane en leerlingen van het KA Keerbergen. In 2017 werd beslist de feitelijke vereniging om te vormen naar en vzw. Sinds 2009 organiseren we regelmatig (jaarlijks) infostands op evenementen zoals Sfinks Mixed en de Gentse Feesten om onze projecten aan het brede publiek voor te stellen.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
4de Pijler van de Vlaamse Ontwikkelingssamenwerking Steunpunt voor iedereen die zich vrijwillig inzet voor een project in het Zuiden (initiatief van 11.11.11.)

Oprichters

  • KOEN CARTUYVELS
  • GODELIEVE CONSTANCIA LOMBAERTS
  • HUBERT EVA J LINDELAUF

Bron: Belgisch Staatsblad


Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy