Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Frédérique Vanassche Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
FREDERIQUE VANASSCHE Vrouw Voorzitter
STEFANIE DESMET Vrouw Secretaris
TOM VANDEWALLE Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

2

Kernactiviteiten

Als vzw organiseren wij ontmoetingsdagen, weekends voor volwassenen, daguitstappen, educatieve avonden en vormingsdagen, het jaarlijkse rouwkamp voor kinderen en jongeren enz. Het thema rouw is hierbij steeds aanwezig, doch niet altijd even uitdrukkelijk. Kinderen en jongeren hebben immers ook momenten van sport, spel, recreatie en rust nodig.

Actiegebied

  • Nationaal
  • Regionaal

Geschiedenis

Vanassche Frédérique is grondlegger van het rouwkamp. Zelf al meer dan 17 jaar werkzaam met kinderen, jongeren en volwassenen rond rouwverwerking. Heel vaak hoor je de personen zeggen dat ze zich eenzaam voelen binnen hun rouwverwerking, ook al hebben ze veel mensen rondom hun. Daarnaast ga ik al 15 jaar mee op kampen van de ksa waardoor ik ook hier veel ervaring had. Na het bekijken van het programma van rouwkampen in Amerika ben ik ook begonnen met het project in België. Binnen een heel kort termijn had ik een prachtig team van vrijwilligers die zich actief inzetten voor de kinderen, jongeren en volwassenen. Na 2 jaar hebben we verschillende activiteiten binnen de vzw en meer dan 70 kinderen die mee gaan. De verbondenheid met lotgenoten is heel sterk aanwezig binnen onze vzw. Tom Vandewalle en Stefanie Desmet zetten zich eveneens dag en nacht in als bestuurslid om onze kinderen, jongeren en volwassenen te steunen.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy