Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
ILSE DEBROEK Gedelegeerd bestuurder Vrouw
ADAM RAZOK Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Adam Razok Man Voorzitter
Ilse Debroek Vrouw Vice-voorzitter
Husam Shawa Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Kernactiviteiten

Jongeren en jongvolwassenen laten voetballen. Via de voetbalsport en de deelname aan de Belgische competitie werken aan het herstel van de eigenwaarde van de vluchtelingen. Bijdrage leveren in hun integratieproces. Kansen bieden tot spreken van de Nederlandse taal. Meewerken aan een positieve beeldvorming van de vluchtelingenproblematiek.

Actiegebied

Nationaal

Geschiedenis

Adam Razok, Syrische vluchteling is de initiatiefnemer van dit project. Vanuit de contacten met mede vluchtelingen in de opvangkampen zag hij dat er veel sportieve jongens waren die nood hadden aan een doel, een zinvolle bezigheid. Een goede kanalisering van de energie (vanuit stress, angst ..) in hun lichamen. Mei 2016 zijn uit verschillende tornooien een groep van 40 volwassen gegroeid. Ze wouden met een eigen team meespelen in de Belgische competitie. Oktober 2016 hebben we een VZW opgericht. Voorjaar 2017 hebben we ons ingeschreven in de Belgische voetbalbond. Seizoen 2017-2018 mochten we proefdraaien in een reservereeks. In dat jaar zijn we ook gestart met een jeugdploeg (U17). Na een succesvol seizoen bij de Reserven kunnen en mogen we overgaan naar 4de Provinciale, maar helaas vinden we geen voetbalveld dat aan die vereisten voldoet.

Erkenningen

Naam
Erkende Antwerpse Sportclub

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy