Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Sofie Joan Wouters
Hanne Struyf Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
BRUNO HERZEELE Man Voorzitter
VEERLE JANSSENS Vrouw Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

2

Kernactiviteiten

Via verschillende performances, theatrale brainstormsessies en creatieve installaties bevragen wij kinderen hoe zij de wereld willen veranderen en zetten deze plannen om, met behulp van kunstenaars en lokale organisaties, tot artistieke interventies in het stedelijk weefsel.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Geschiedenis

HIRNGESPINST is Sofie Joan Wouters en Hanne Struyf. We zijn twee theatermakers die vanuit hun vak iets voor de wereld wilden doen, met kinderen. Zo is Hirngespinst onstaan waarbij we de wereld repareren door de ogen van het kind. We luisteren naar de ideeën van kinderen over hoe zij de wereld zouden willen veranderen en voegen de daad bij het woord. Vanuit de kinderlijke verwondering & diens weergaloze hersenspinsels richten wij onze pijlen. Deze elementen, die volwassenen vaak verleerd zijn, vormen een creatieve bodem met energie en daadkracht van waaruit verandering kan ontstaan. Zo geloven en ervaren wij. Met onze tandem en O'skar, ons mobiel theatatraal laboratorium, trekken we door Vlaanderen om met kinderen aan de slag te gaan. We brengen performances, theatrale brainstorms en creatieve concepten, ook voor kinderen die anders moeilijker te bereiken zijn of voor kwetsbare groepen. Afgelopen jaren hebben we een stukje van Antwerpen gerepareerd met O'slabo Antwerpen, in samenwerking met kinderen, hetpaleis en verschillende kunstenaars en organisaties. Momenteel zitten we in een groots artistiek vooronderzoek om het komende jaar een stukje van Oostende te repareren met kinderen en in samenwerking van De Grote Post in O'slabo Oostende. Ook Gent en Genk staan op de planning. Daarnaast ontwikkelden wij, in samenwerking met OOGST vzw, BLIK SOEP OP DE TOEKOMST en SMAAK VAN DE WERELD, waarmee op diverse locaties filosofisch te werk gaan met mooie eetinstallaties. Voor beeldmateriaal en meer informatie over de verschillende projecten verwijzen we graag door naar www.dewereldrepareren.be

Erkenningen

Naam Beschrijving
Vlaamse Overheid, afdeling Kunsten en Erfgoed Wij ontvangen steun voor onze projecten van de Vlaamse Overheid.
BOS+ BOS+ ondersteunt onze projecten aangezien deze bijdrage tot een betere voeling met de wereld.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy