Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Petra Verheecke Andere Vrouw
Chris Verheecke Andere Vrouw
Lise Verselder Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
PETRA VERHEECKE Vrouw Voorzitter
CHRISTELLE VERHEECKE Vrouw Vice-voorzitter
LISE VERSELDER Vrouw Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Kernactiviteiten

Door o.a. onze kalenderverkoop, onze koopjes op 2dehands.be, onze wandeling elke tweede zondag van september, onze aanwezigheid op de kerstmarkt in Zottegem, onze deelname aan Music for Life en tal van andere acties, werven wij fondsen om verschillende dierenorganisaties te steunen. Anders dan onze naam doet vermoeden, blijft dit niet beperkt tot hondenasielen.

Actiegebied

Europa

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Wie is en wat doet IDoSA vzw? Van kindsbeen af, waren wij in ons gezin betrokken bij de opvang van gedumpte honden. Het “rescue gen” zit dus in mijn DNA. Na de dood van mijn man, Geert, in 2011 heb ik dan ook besloten mijn leven te wijden aan het helpen van asieldieren. Nadat ik enkele jaren als particulier hielp waar ik kon, heb ik in 2015 besloten een officiële vzw op te richten. Deze kreeg de naam International Dog Shelter Assist (IDoSA) vzw en werd opgericht samen met mijn zus, Chris en haar dochter, Lise. Wij steunen asielen en opvangcentra van allerlei dieren (niet enkel honden) in binnen- en buitenland. Onze steun is rechtstreeks en meestal aan kleinere organisaties die hoofdzakelijk afhankelijk zijn van donaties en vrijwilligers. Om u een idee te geven hoe we er telkens opnieuw in slagen om al die organisaties te helpen, geef ik u graag enkele voorbeelden van onze acties. Elk jaar verkopen we een geheel zelf ontworpen kalender met en voor asieldieren. Elke tweede zondag van september organiseren we onze gezinswandeling. Elk jaar vindt u ons terug op de kerstmarkt in Zottegem en, indien mogelijk, ook nog op één of twee andere. We zijn één van de goede doelen van de warmste week van Studio Brussel. Het ganse jaar door verkopen we leuke, soms unieke, spullen via onze verkooppagina op Facebook. We verkopen 2de hands spullen (niet dier-gerelateerde goederen), die mensen ons schenken, op 2dehands.be. Voeding en dierenspullen die we krijgen, verdelen we onder vele organisaties. Enz… De opbrengsten van al onze acties gaan integraal en rechtstreeks naar dieren in nood. Als u meer over ons wilt weten of ons op de een of andere manier wilt helpen, kunt u ons vinden op Facebook of een e-mail sturen naar [email protected] En tenslotte nog dit… U kunt ons ook steunen zonder dat het u iets kost. Koopt u soms online? Meld u dan aan bij Trooper.be en/of Helpfreely.org, registreer u en geef Idosa vzw als goed doel op. Telkens u naar uw online shop(s) gaat, activeert u één van de twee en er gaat een deeltje van uw aankoopbedrag naar onze vzw, zonder dat het u meer kost. Het kost u geen moeite of geld, maar het maakt voor ons heel veel verschil. Alvast hartelijk dank en hopelijk tot op één van onze acties. Petra en het IDoSA team.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap
VSDC

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy