Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gemiddeld personeelsbestand

Voltijdse Equivalenten

2014 1

Bron: Nationale Bank van België


Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Kaat Segers Coördinator Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
DIRK GOVAERTS Man Bestuurder
GODELIEVE CAROLINE VERCAUTEREN Vrouw Bestuurder
HUBERT VICTOR DAVID Man Bestuurder
JAN BAPTIST BORGHS Man Bestuurder
KURT BERTHA NEVEJANS Man Bestuurder
LEEN LAENENS Vrouw Bestuurder
LUDWIG LAUWERS Man Bestuurder
TOM TROONBEECKX Man Bestuurder

Kernactiviteiten

De Landgenoten kopen of nemen landbouwgronden in beheer en verhuren die aan bioboeren. Word ook Landgenoot en maak duurzame landbouw samen met ons mogelijk. Koop een aandeel of doe een gift.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

De coöperatie De Landgenoten werd eind april 2014 opgericht door een netwerk van middenveldorganisaties: BioForum Vlaanderen, Bond Beter Leefmilieu, CSA Netwerk, De Kollebloem, De Wassende Maan, FIAN Belgium, Hefboom, Land-in-zicht, Landwijzer, Natuurpunt, Oxfam Solidariteit, Terre de Liens, Terre-en-vue, Velt, Voedselteams, Wervel en Widar. De gelijknamige stichting werd opgericht eind oktober 2014.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap
Coopkracht
Bond Beter Leefmilieu

Erkenningen

Naam Beschrijving
Solidariteitslabel FairFin Dit FairFin-label keurt financiële producten op hun sociale en ecologische waarde en is gericht op alle vormen van investeringen die sociale cohesie bevorderen. Onze aandelen dragen dit label, waardoor je er zeker van bent dat jouw geld solidair wordt ingezet. In 2015 werden de aandelen van De Landgenoten verkozen als populairste solidaire investering.
European Social Innovation Competition In 2015 werd De Landgenoten genomineerd bij de tien beste sociale innovatoren van Europa. Voor de 'European Social Innovation Competition 2015' meldden zich 1400 deelnemers uit 40 landen aan.
Radicale Vernieuwer In 2017 won De Landgenoten publieksprijs en juryprijs van De Radicale Vernieuwers. In deze wedstrijd van de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1 en De Standaard, in samenwerking met Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en Nationale Loterij werden uit 322 kandidaten projecten geselecteerd die met hun nieuwe tegendraadse, onverwachte en trendsettende ideeën streven naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Commissaris van de rekeningen

Erika Van Roost & Hugo Couderé (controlerende vennoten)

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy