Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Peter Van den Broucke Andere Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
PETER VAN DEN BROUCKE Man Voorzitter
PIETER VAN DEN BROUCKE Man Schatbewaarder
TINNE VAN DEN BROUCKE Vrouw Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Kernactiviteiten

Help Kids to School is een vzw die in Kenia kinderen sponsort om naar school te kunnen blijven gaan en een diploma te halen. Wij financieren in de plaatselijke scholen ook projecten m.b.t faciliteiten, zoals elektriciteit, sanitaire voorzieningen en toegang tot drinkbaar water.

Actiegebied

Internationaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Peter Van den Broucke was vele jaren Hoger Officier, burgerlijk ingenieur en helikopter piloot bij de Belgische Defensie. Tot 2014 was hij bevelhebber van de Search and Rescue vliegbasis in Koksijde. Zijn verhaal zal je zeker overtuigen: "Als officier en helikopterpiloot heb ik tijdens mijn loopbaan talrijke ervaringen opgedaan waaronder heel wat in buitenlandse missies. Mijn persoonlijke ervaringen, onder andere in de Balkan landen, in Afrika en in Afghanistan, hebben mij veelvuldig in contact gebracht met de lokale bevolking. Deze contacten waren dikwijls confronterend, maar eveneens zeer menselijk. Ondanks al onze westerse kennis en materiële bezittingen heb ik de waarden en visies van andere culturen en mensen als een meerwaarde ervaren. Confronterende, emotionele maar bij momenten warme en hilarische verhalen die je een andere kijk geven op de wereld en op de mensen die er leven. Het heeft mijn leven en inzicht op de wereld veranderd. Het heeft mij als individu verrijkt en als mens een duidelijke meerwaarde gegeven. Als westerling ben ik van oordeel dat deze ervaringen en levenslessen mij zowel op het professionele als het sociale vlak hebben veranderd in zeer positieve zin. Tijdens deze buitenlandse zendingen heb ik meermaals lokale mensen waarmee ik samenwerkte geholpen. Het uitgangspunt hierin is altijd geweest om vooral kinderen te helpen naar school te blijven gaan. Educatie en recht op onderwijs is volgens mij immers dé sleutel voor een betere toekomst van deze wereld. Als kinderen naar school kunnen gaan en de kans krijgen om een diploma te behalen kunnen zij zelf instaan voor hun toekomst en zelf een oplossing betekenen voor hun persoonlijke problemen en deze van de maatschappij waarin ze leven. Zeer dikwijls ontbreekt het hen echter aan de middelen om dit te kunnen doen. U kan denken dat het slechts een druppel is in een oceaan, maar als u het bekijkt vanuit het standpunt van de mensen die geholpen worden is deze druppel een hele vijver. Tijdens een reis naar Kenia in 2009 met 9 vrienden zijn we weerom intensief in contact met de lokale bevolking gekomen. De mensen die toen mee waren hebben daar de grote contrasten tussen rijk en arm beleefd en de menselijke warmte van deze mensen ervaren. Het heeft ook op hen een diepe indruk nagelaten. Hier is de idee ontstaan om iets meer te doen om kinderen te helpen en iets meer gestructureerd te gaan werken.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy