Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Katalin Blancquaert Coördinator Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
MARC ERKENS Man Voorzitter
PETER NOTEN Man Vice-voorzitter
STEFAAN VANDEBROEK Man Schatbewaarder
VIVIANE MICHELS Vrouw Secretaris
LEO NOUWEN Man Bestuurder
MAGDA DECKERS Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

5

Kernactiviteiten

Samen musiceren is een krachtige hefboom voor de maatschappelijke integratie van kinderen. Buitenlandse voorbeelden laten gunstige effecten zien op de leerprestaties en de sociale en emotionele ontwikkeling van maatschappelijk kwetsbare kinderen. Geïnspireerd door o.a. 'El Sistema' uit Venezuela en Het Leerorkest (Amsterdam) organiseert vzw ‘Muziek voor Ieder Kind’ het pilootproject UKELILA in Limburgse basisscholen. Voorrang gaat naar scholen met een grote diversiteit. Alle leerlingen vanaf het 3de/4de leerjaar leren tijdens de schooluren een muziekinstrument spelen in een traject dat 3 jaar loopt. Dankzij een innovatieve muziekpedagogische aanpak en begeleiding door professionele muzikanten spelen ze al na enkele weken samen in een orkest.

Actiegebied

Regionaal

Geschiedenis

Aan het muziekeducatief project Ukelila is een denk- en zoekproces vooraf gegaan dat begon in het najaar van 2011. Onder impuls van Samenlevingsopbouw RIMO Limburg en het Streekfonds Een Hart voor Limburg is de werkgroep ‘Sociale inclusie door muziek’ opgericht met mensen uit samenlevingsopbouw, jeugd-welzijnswerk, muziekacademies, het Lemmensinstituut en deskundigen in muziekeducatie. Een eerste proefproject startte in september 2012 in 2 basisscholen in Maasmechelen met inschakeling van masterstudenten muziekpedagogie. We organiseerden wekelijks een uurtje muziekinitiatie in het 1ste leerjaar (zang en ritmespelletjes; instrumenten waren nog niet aan de orde). In een volgend project, gestart in januari 2014 in Genk leerden ruim 80 leerlingen van twee basisscholen (3de en 4de leerjaar) een instrumenten bespelen en samenspelen in een groot kinderorkest. Om Ukelila te beheren en uit te bouwen is vzw ‘Muziek voor Ieder Kind’ (MIK) opgericht. In aanloop naar vzw MIK heeft vzw RIMO Limburg het ‘draagmoederschap’ van de projecten op zich genomen voor het indienen van de nodige subsidiedossiers en het administratief beheer daarvan.

Commissaris van de rekeningen

ERNST & YOUNG BEDRIJFSREVISOREN - ERNST & YOUNG REVISEURS D'ENTREPRISES CVBA

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy