Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Anne Soenens Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
ANNE SOENENS Vrouw Voorzitter
JEAN-MARIE CAUWE Man Schatbewaarder
Hendrik Debusschere Man Secretaris
BENOIT BEYAERT Man Bestuurder
Hannelore Bonne Vrouw Bestuurder
LIEVE VERHOYEN Vrouw Bestuurder
MARIE-ANNE DEHAENE Vrouw Bestuurder
VEERLE VERBEKE Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

5

Kernactiviteiten

Ondersteuning van de werking van het dagcentrum Windroos, financieel en via vrijwilligers die meehelpen in het centrum. Werven van fondsen voor de bouw van een nieuw dagcentrum in Den Hoye, Predikherenrei Brugge.

Actiegebied

Lokaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Volwassenen met een beperking hebben minder kansen dan hun leeftijds-genoten. Zij hebben er evenwel niet om gevraagd en kunnen tot prachtige mensen openbloeien. Gemakkelijk hebben zij het niet en daarom moeten zij zeer goed omringd worden. Dat er nood is aan dergelijke initiatieven bewijst de nog steeds uitgebreide wachtlijst van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Op 22 september 1995 nam een ploeg enthousiaste mensen het heft in handen en werd Windroos vzw opgericht. De visie was en is nog steeds zeer duidelijk: een waaier van voorzieningen en activiteiten uitbouwen voor volwassenen met een mentale meervoudige beperking in de regio Brugge. Via erfpacht vonden we onderdak voor het project in een voormalig noviciaat. Op 12 mei 1997 werden voor het eerst de deuren van het dagcentrum aan de Vlamingdam 34b te Brugge geopend. Dankzij de ingebruikname van een aanpalend gebouw in 2000 kon de dringende nood aan extra capaciteit worden verholpen. Opnieuw via erfpacht beschikt Windroos vzw nu over een oud-parochiaal centrum in Den Hoye Predikherenrei 15a, Brugge. Op die plaats wordt in 2020 gestart met de bouw van een nieuw dagcentrum.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy