Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
BART VERHAEGHE Man Bestuurder
BERT HERREWYN Man Bestuurder
DIDIER BERTIN Man Bestuurder
LUDO LEMAHIEU Man Bestuurder
PASCALE BOUTON Man Bestuurder
REGINE MOREEL Vrouw Bestuurder
RONNY DECLERCQ Man Bestuurder
RUDI DECEUKELIER Man Bestuurder
WIM DELABIE Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

- Algemene arbeidsattitudes versterken bij jongeren - Technische basisvaardigheden aanleren bij jongeren - Begeleiding op maat - Duwtje in de goede richting op de arbeidsmarkt dmv sollicitatietraining, taalondersteuning, ... - Werkplekleren - ...

Actiegebied

Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Oprichter van de organisatie is de huidige directeur Ronny Declercq. De vzw werd in 1996 opgericht op basis van een actie van de toenmalige jeugdraad die iets wilde doen aan de hoge jeugdwerkloosheid. Enkele mijlpalen: 1996: opstart met 1 technisch begeleider en 0.5 VTE coördinator - 15 jongeren 1998: 2 technisch begeleiders en een voltijds coördinator - 40 jongeren op jaarbasis 2002: 3 technisch begeleiders en een voltijds coördinator - 70 jongeren op jaarbasis 2005: team wordt aangevuld met een trajectbegeleider en een administratieve kracht - 100 jongeren op jaarbasis 2012: opstart van het project Stuwkracht dat de overgang van onderwijs naar werk beter moet begeleiden. 2013-2015: uitbreiding Stuwkracht over de volledige provincie West Vlaanderen. Dit in samenwerking met de provincie West- Vlaanderen en VDAB West-Vlaanderen. 2016-heden: Uitbreiding team met 3 trajectbegeleiders. Afdeling in Kortrijk, Roeselare, Nieuwpoort, Oostende en Brugge.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap
Regionaal Overleg Platform "Leren en Werken"

Erkenningen

Naam
Erkenning door het Departement Onderwijs en Vorming, VDAB West-Vlaanderen, Provincie West Vlaanderen, de stad Kortrijk, Roeselare en Nieuwpoort., het Europees Sociaal Fonds.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy