Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
DANIELLE DEPREITERE Vrouw Voorzitter
ANN ROMBAUT Vrouw Secretaris
GEERT DERWAEL Man Bestuurder

Kernactiviteiten

werkgeversfederatie belangenvereniging voor ondernemers in de kinderopvang ondersteuning op verschillende domeinen, boekhoudkundig, fiscaal, pedagogisch,... informatiebezorger vormingen op maat raamakkoorden met interessante bedrijven

Actiegebied

Regionaal

Geschiedenis

Bijna 30 jaar geleden werden dé 120 poi's (particuliere opvanginstellingen, nu kinderdagverblijven) die Vlaanderen kende uitgenodigd naar een meeting in Gent. Daar ontstond de Vlaamse Vereniging voor particuliere kinderopvang, VVPK, de eerste beroepsvereniging voor zelfstandigen in de kinderopvang in Vlaanderen en Brussel . 10 jaar later zette UnieKO de poort open voor de zelfstandige onthaalouders. Alle initiatiefnemers op zelfstandige basis werden verenigd in één federatie. De groepsopvang groeide jaar na jaar en vaarde een eigen koers. De opmars van de mini-crèches kende een groot succes. Enkele onthaalouders gingen samen één woning inrichten specifiek voor het uitbaten van een kinderopvang. Het samenwerken, een mooie huiselijke werkplek, een eigen visie ontwikkelen, eigen baas zijn, eigen voorwaarden en grenzen trekken... het bleek een schot in de roos voor de ouders én voor de uitbaters. Kleine groepsopvang werd enorm geapprecieerd vanwege het midden tussen de thuisopvang (onthaalouder) en de grote organisaties (de gesubsidieerde kinderdagverblijven), maar ook vanwege de flexibele openingsuren! Deze nieuwe vorm van kinderopvang was een schot in de roos, de initiatieven groeiden als paddestoelen uit de grond. VVPK wordt erkend door de Hoge Raad voor Zelfstandigen en KMO. De beroepsvereniging groeit jaar na jaar, verandert van naam naar UnieKO en nestelt zich in verschillende organisaties zoals Kind en Gezin, VBJK, Syntra Vlaanderen, enz... UnieKO voelt zichzelf gesterkt door de ondersteuning van NSZ en VOKA en de Health Community. In 2014 krijgt UnieKO als werkgeversfederatie een mandaat in PC 331. In 2019 ontvangt UnieKO en mandaat in de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin .

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Vestigingen

Aantal vestigingen: 1

Kasteeldreef 661 9120 - BEVEREN-WAAS

Bron: Kruispuntbank der Ondernemingen


Cookie policy