Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gemiddeld personeelsbestand

Voltijdse Equivalenten

2020 78
2019 76
2018 73

Bron: Nationale Bank van België


Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Marc Michils Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
JEAN-JACQUES CASSIMAN Man Voorzitter
ANITA VAN HERCK Vrouw Bestuurder
DIRK VERELLEN Man Bestuurder
HERTA LUYTEN Vrouw Bestuurder
JACQUES DE GREVE Man Bestuurder
JAN VANDENWYNGAERDEN Man Bestuurder
KARIN HAUSTERMANS Vrouw Bestuurder
MARC PEETERS Man Bestuurder
PATRIK KINDT Man Bestuurder
PAUL VAN DEN HAUTE Man Bestuurder
RIK DUYCK Man Bestuurder
SISKA GERMONPRE Vrouw Bestuurder
WILLEM DISTELMANS Man Bestuurder
WILLY SCHEPERS Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

8

Kernactiviteiten

Kom op tegen Kanker wil kanker vermijden, bestrijden en verzachten door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten. Onze droom en ons streefdoel is een wereld zonder kanker.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

In 1924: het prille begin Onder bescherming van koningin Elisabeth, werd de Nationale Belgische Liga tegen Kanker opgericht. Kanker was toen nog een ziekte waarover men niet veel wist en waartegen weinig of geen behandeling mogelijk was. Bij gebrek aan veel medische middelen werd er voor kankerpatiënten vooral voor sociale omkadering gezorgd. Vanaf 1950 Het Belgisch Werk tegen Kanker, een instelling van openbaar nut ontstaan in 1950, zette het werk van de Liga voort. Met de staatshervormingen van de jaren tachtig kwam een en ander in beweging, waardoor in 1993 uit het Belgisch Werk de Vlaamse Kankerliga groeide. De (Vlaamse) Liga bleef samenwerken met het (nationale) Belgisch Werk tegen Kanker. De instelling bouwde ondertussen een degelijke structuur uit voor preventie en praktische psychosociale hulp op het terrein. Kortom, ze was de ontmoetingsplaats voor al wie met de kankerproblematiek begaan was. Kathy Lindekens stampt Kom op tegen Kanker uit de grond In 1988 deed radio-presentatrice Kathy Lindekens een oproep om een geldinzamelingsactie voor kankerbestrijding te organiseren. Ze voelde zich door de dood van haar ouders en door het contact met jonge kankerpatiënten persoonlijk zeer sterk bij het thema betrokken. Met een handvol enthousiaste vrijwilligers zetten zij en haar zus Gerda in mei 1989 een benefietavond op. Met verpletterend succes: een opbrengst van 100 miljoen frank. Kom op tegen Kanker was geboren. Samen met de Vlaamse Kankerliga Op 1 januari 1998 was het eindelijk zover: Kom op tegen Kanker smolt samen met de Vlaamse Kankerliga. De nieuwe organisatie werd de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) gedoopt. De fusie hing al een tijd in de lucht, omdat de activiteiten van de beide vzw's complementair waren. Efficiënt, transparant en sterk geheel Op 27 november 2014 vierde Kom op tegen Kanker zijn 25ste verjaardag en werden alle activiteiten van de VLK gebundeld onder de noemer Kom op tegen Kanker. Dat zorgde voor een efficiënter, sterker en transparanter geheel. De werking van de organisatie bleef ongewijzigd. Jean-Jacques Cassiman was sinds 24 februari 2010 voorzitter van de VLK en blijft die functie vervullen, nu van Kom op tegen Kanker. Frank Deboosere, die sinds 2003 voorzitter was van Kom op tegen Kanker, wordt campagneleider. Algemeen directeur is Marc Michils.

Commissaris van de rekeningen

LUC MARTENS

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Paritair Comité

Sectoraal overlegorgaan tussen werkgevers en werknemers, voornamelijk met het oog op het onderhandelen van de collectieve arbeidsovereenkomst.

330 Paritair comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten

Bron: RSZ


Extra documenten


Cookie policy