Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Willy Van Nieuwenhuysen Andere Man
Marc Van Nieuwenhuysen Coördinator Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
MARC VAN NIEUWENHUYSEN Man Voorzitter
WILLY VAN NIEUWENHUYSEN Man Schatbewaarder
GERT CLAES Man Bestuurder
STEFAN GORSEN Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

3

Kernactiviteiten

Organiseren van jeugdvakantie-kampen in Vlaanderen en in de Ardennen Organiseren van vormingstrajecten voor jeugdleider (animator, hoofdanimator, instructor, kampleider, ...) Het runnen van een jeugdverblijfcentrum

Actiegebied

  • Nationaal
  • Regionaal

Geschiedenis

Vanaf 1959 zijn we begonnen met het geven van de cursus als vrijwilligersgroep binnen "DUINEN-HEIDE"/"Dunes et Bruyères"; Op 21 september 1989 verschenen de statuten van de Kaderschool Duinen-Heide vzw in het Belgisch Staatsblad. Op 1 februari 1990 verschenen de eerste statuten van Jeugdvakanties Duinen-Heide vzw in het Belgisch Staatsblad. Jeugdvakanties Duinen-Heide, werd na een stagejaar in 1999 (met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2000) erkend als landelijk jeugdwerkinitiatief. Op 15 maart 2000 kwam de eerste betaalde medewerker in dienst. Het secretariaat verhuisde in mei 2001 naar Gent (Mageleinstraat). Sinds 2012 verhuisde Jeugdvakanties Duinen-Heide naar Leuven en sindsdien gaan de meeste kampen door in het heem te Rotselaar. De voorbije 30 jaar beleefden honderden kinderen en jongeren er een pracht van een vakantie!

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
kampnet.be Een samenwerkingsverband van 26 jeugdwerkorganisaties die jeugdkampen organiseren.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Landelijk georganiseerd jeugdwerk Jeugdvakanties Duinen-Heide wordt erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid als landelijk georganiseerd jeugdwerk

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy