Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Gemiddeld personeelsbestand

Voltijdse Equivalenten

2018 8

Bron: Nationale Bank van België


Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Chewang Doji Bhutia Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
CHEWANG DOJI BHUTIA Man Voorzitter
LEA VANROMPAEY Vrouw Schatbewaarder
HENRI THIEL Man Secretaris
JOHAN DE HERDT Man Afgevaardigd bestuurder
CATHERINE FOUCART Vrouw Bestuurder
ELLEN VAN DER VELDEN Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

12

Kernactiviteiten

Yoga en Meditatie weekenden

Actiegebied

  • Internationaal
  • Nationaal

Geschiedenis

Het eerste Tibetaanse centrum werd in 1975 opgericht in een Antwerpse privéwoning onder de supervisie van Lama Ogyen (1933 - 1990) die als geestelijke leraar met de zegen van Kaloe Rinpochee, de abt van het Sonada klooster in Darjeeling, naar Antwerpen gezonden werd om het Boeddhisme te onderrichten aan Westerlingen. In 1983 volgde de erkenning van het Instituut door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, dienst Volksontwikkeling. In 1986 werd een tweede centrum opgericht in het Chateau du Fond l’Evêque in Hoei. Toen Lama Ogyen in 1990 stierf kwam Lama Karta uit Sonada naar Yeunten Ling om de spirituele leiding van het centrum verder te zetten. Gedurende vele jaren is Lama Karta de drijfveer van onze mandala geweest. Omdat het kasteel al snel te klein bleek om de toeloop aan cursisten te logeren werd er intussen heel wat bijgebouwd. De nieuwe infrastructuur omvat de tempel, een bibliotheek, vergaderzalen en een vijftigtal studio’s en individuele kamers. De tempel, die is uitgevoerd volgens de regels van de Tibetaanse kunst en de traditionele regels op het vlak van architectuur en ornamenten naleeft, biedt plaats aan 700 personen. Hoe is dat alles tot stand kunnen komen? Dat hebben we te danken aan het eindeloos geduld, moed en doorzettingsvermogen van onze Lama Karta, aan de gulle giften en de spaarcenten van onze leden en supporters en tenslotte het vertrouwen van de bank. Waarvoor dank. De nieuwe tempel werd in juni 2006 ingewijd door de Dalai Lama tijdens zijn vierde bezoek aan ons land. Zijne Heiligheid heeft aan onze tempel de naam ‘Thubten Shedrub Ling’ gegeven : ‘De tuin voor de studie en het beoefenen van het onderricht van de verlichte’. Het Yeunten Ling Instituut wordt intussen als een van de grootste dharmacentra van Europa beschouwd. In 2012 waren duizenden belangstellenden getuige van de inzegening door de Dalai Lama van het Boeddhabeeld.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap
Boeddhistische Unie van België

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Paritair Comité

Sectoraal overlegorgaan tussen werkgevers en werknemers, voornamelijk met het oog op het onderhandelen van de collectieve arbeidsovereenkomst.

329.02 Paritair Subcomité voor de socio-culturele sector van de Franstalige en Duitstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest

Bron: RSZ


Cookie policy