Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Paul De Corte Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
PAUL DE CORTE Man Voorzitter
GUNTHER HAVECKER Man Schatbewaarder
MIEKEN PREMEREUR Vrouw Secretaris
BENNY GEYS Man Bestuurder
EMY CLAESSENS Vrouw Bestuurder
FREDERIK CLEEREN Man Bestuurder
JOSEPH DEGRYSE Man Bestuurder
LILIANE DEFORCE Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

* Een driemaandelijks tijdschrift uitgeven 'Psoriant' met correcte informatie * Per jaar hebben zo’n 10 à 12 infoavonden overal te lande plaats. De onderwerpen zijn: de ziekte en behandelingen, de levenskwaliteit van de pso-patiënt, psoriasisartritis, huidverzorging enz. * Telkens er iets nieuws op de markt verschijnt of er is belangrijk nieuws te melden, krijgen leden en geïnteresseerden een NIEUWSFLASH. Zo’n 2000 personen bereiken we op die manier. * Tweemaal per jaar organiseren we een reis (zon, zee en strand) om ongedwongen toch met onze psoriasis naar buiten te kunnen/durven komen * Jaarlijkse wandeling met gids in een Vlaamse stad

Actiegebied

  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

De vereniging werd opgericht in oktober 1982 onder de naam VVPP uit een ontevredenheid met de toen bestaande mentaliteit ten opzichte van mensen met psoriasis. Men wist toen niet wat het hebben van psoriasis was... De vereniging is gestaag gegroeid en heeft nu zijn plaats gevonden tussen de patiënt en de behandelende arts. Ieder jaar op 29 oktober is het Wereld Psoriasis Dag en dan staat psoriasis wereldwijd in de belangstelling.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
Europso, IFPA, VPP Europese koepel van psoriasisverenigingen Koepel wereldwijd van de psoriasisverenigingen Vlaams patiëntenplatform

Erkenningen

Naam
vzw

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy