Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Educa container

Beschrijving

Uitbreiding van ons buitenhuis aanbod met laagdrempelige toeleiding naar een hobbykamer (wat ze thuis niet hebben). In onze educa container wordt een wereld aangeboden waar van alles kan en waar ontdekking verzinnen en maken de belangrijkste bezigheden zijn. Twee zaterdag- of zondagnamiddagen per maand worden in een beurtrolsysteem 08/12 BiJeVa-kinderen, telkens verdeeld in 4 leeftijdsgroepen, door onze vrijwillig(st)ers van dienst om 12.30 uur thuis opgehaald en naar onze educa container gebracht. Om 18.00uur worden zij terug naar huis gevoerd. Het vijf uur durende verblijf buitenshuis heeft als doel zich met de kinderen op een of andere wijze met hun kansrijk opgroeien bezig te houden in alweer een andere omgeving, de educa container. Ouders kunnen er workshops volgen. Ze leren er o.a. milieuvriendelijke was-, poets-, onderhouds- en verzorgingsproducten maken aan 1/5 van de commerciële prijs. De deelname aan activiteiten in de educa container is gratis!

Doel

Kinderen van 6 t.e.m. 13 jaar die in armoede opgroeien kind laten zijn in hun wereld 'de speelwereld' en contact met leeftijdsgenootjes versterken en/of uitbreiden. Workshops voor ouders en contact met lotgenoten.

Cookie policy