Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

SPORT EN VRIJE TIJD ALS VERBINDING

Beschrijving

1. Pigment en Chez Nous ondersteunen voetbalteams voor mensen zonder papieren. Zij trainen wekelijks en nemen deel aan de sociaal-sportieve competitie van de BXLR Cup, divisie van de Belgian Homeless Cup. 2. De Buurtwinkel heeft een loopgroep en neemt deel aan tal van sportieve evenementen. 3. De Schakel organiseert wekelijkse sportevenementen en is ambassadeur van de 'Paspartoe', de Brusselse kansenpas voor toegankelijke vrije tijd.

Doel

Verschillende van onze verenigingen hebben een toegankelijke aanbod van ontmoeting en vrije tijd voor mensen in armoede. Door mensen in een ongedwongen sfeer samen te brengen, ontstaat vertrouwen, rust en mentale ruimte. Sport is een belangrijke uitlaatklep voor mensen die dagdagelijks in overlevingsmodus zitten. Via laagdrempelige voetbalteams, loopgroepen, gymsessies en balspellen krijgen ook heel kwetsbare mensen , die in het reguliere sportaanbod om financiële en andere redenen te weinig hun weg vinden, de kans om te sporten.

Cookie policy