Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Voortraject

Beschrijving

In de voortrajecten krijgen jongeren uit de verschillende CDO’s de kans om te laten zien dat ze klaar zijn om te gaan werken. Het ruime aanbod van activiteiten geeft deze mogelijkheid. De verschillende begeleiders steunen, sturen en stimuleren waar nodig. Respect is de basis die gehanteerd wordt. Van daaruit wordt er gewerkt aan vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid. Voor elke schoolvakantie is er een opvolgingsgesprek dat als sollicitatiegesprek wordt gezien om door te stromen naar werk. De CDO’s worden nauw betrokken zodat ze goed op de hoogte blijven van de vereiste groei van de jongeren. Ons voortraject is de perfecte plek om te investeren in jezelf. Je vindt PROFO-voortrajecten in Antwerpen, Brussel (Vilvoorde), Hasselt, Heist-op-den-Berg, Leuven, Lommel, Maasmechelen, Mechelen, Nieuwpoort, Oostende, Oudenaarde, Sint-Niklaas en Stabroek.

Doel

Er wordt gewerkt aan volgende aandachtsgebieden: 1. (arbeids)identiteitsontwikkeling, mobiliteit 2. basisvaardigheden en attitudes 3. arbeidsethiek 4. leren leren en leren werken 5. jobclub 6. communicatieve vaardigheden 7. assertiviteit 8. sociale vaardigheden en maatschappijoriëntatie 9. assessment

Cookie policy