Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Neem in 2019 deel aan de Duchenne Heroes

Beschrijving

De 14e editie zal weer vanuit Frankrijk vertrekken! Fiets van 8 tot en met 14 september vanuit Charleville-Mezière naar Well aan de Maas (Nederland). De 7-daagse fietsmarathon "Duchenne Heroes" is hét mountainbike-event van de lage landen waarmee geld wordt opgehaald voor het wetenschappelijk onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte van Duchenne (Duchenne Spierdystrofie). Door deze aangeboren ziekte breken de spieren van de jongens (meisjes hebben het héél zelden) geleidelijk af, waardoor ze rond hun 10e jaar in een rolstoel belanden. Later treden er nog verwikkelingen op met ademhaling en het hart waardoor de gemiddelde levensverwachting tussen de 25-30 jaar ligt. De Nederlandse stichting Duchenne Parent Project (www.duchenne.nl) is de initiatiefnemer van dit event dat op poten wordt gezet door Emolife, een Nederlands bedrijf dat enkel evenementen organiseert voor goede doelen. Sinds de eerste jaren nemen er ook elk jaar enkele tientallen Vlaamse mountainbikers aan deel. Voor de inbreng van het sponsorgeld (minstens 2500 euro/deelnemer) werkt Duchenne Parent Project Belgium vzw. samen met het Kan-GO! Fonds van de KULeuven. Zo zijn de giften van de Belgische deelnemers fiscaal aftrekbaar en kunnen bedrijven een factuur ontvangen voor hun sponsoring. Zie je het zitten om je spieren in te zetten voor zij die het niet kunnen en zo aan een betere toekomst te werken voor jongens met deze zeldzame ziekte? Duchenne Heroes 2019 blijft hetzelfde, maar met nieuwe routes! In zeven dagen van de Franse Ardennen naar Nederlands Limburg over een prachtige route van 700 (100 km/dag) of 500 kilometer (70 km/dag). Fiets mee en word een van de helden. Ontmoet de kinderen waar we het voor doen. Mede dankzij de sponsoring van Duchenne Heroes is er hoop op een medicijn tegen Duchenne. Doe mee en samen trappen we Duchenne de wereld uit. Wil je de sfeer proeven van de 10e editie? Klik dan op onderstaande links voor filmpjes van de voorbije editie van 2015. Dag 7: https://youtu.be/xQQ67WVonKU Dag 6: https://youtu.be/Ozv1fbcxbkA Dag 5: https://youtu.be/eanVSHxM7y0 Dag 4: https://youtu.be/FtIVhcMoEYE Dag 3: https://youtu.be/dZvs1rVmhvY Dag 2: https://youtu.be/_vtDy4m7WtA Dag 1: https://youtu.be/HxQlr9-Olc0 Dag 0: https://youtu.be/9iJXHX1DNII Meer informatie https://www.duchenneheroes.be Heb je nog vragen? Stuur een mail ([email protected]) en wij zijn graag bereid om jou op weg te zetten.

Doel

In België fondsen ophalen voor het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Duchenne door middel van deelname aan de 11e Duchenne Heroes.

Cookie policy