Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

MechCiCo, Mechelaars circulair en coöperatief

Beschrijving

Samen met Mest vzw, de stad Mechelen, Thomas More en Ecofocus, en met de financiële steun van Vlaanderen Circulair, onderzoeken we hoe we het tijdelijk gebruik van oude gebouwen, in de laatste jaren voor afbraak of diepgaande renovatie, duurzamer kunnen maken. Hoe krijgen we het verbruik van elektriciteit, gas en water naar beneden, en creëren we toch comfortabele tijdelijke plekken voor startende ondernemers, verenigingen en creatievelingen? We willen circulaire oplossingen inzetten: installaties die we later makkelijk in andere gebouwen kunnen hergebruiken. Voor de financiering ervan onderzoeken we of een coöperatief model mogelijk is, zodat burgers via de burgercoöperatie Klimaan cvso kunnen investeren in de circulaire oplossingen. Het project loopt in 2020 en 2021 en spitst zich toe op twee gebouwen in Mechelen: ArteNova, de voormalige bibliotheek van Mechelen, en Brandwerk, de vroegere brandweerkazerne.

Doel

Onderzoeken hoe we het tijdelijk gebruik van leegstaande panden duurzaam en comfortabel maken met circulaire en coöperatieve oplossingen

Cookie policy