Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

De Keeting herverlicht

Beschrijving

Bij onze LED-OP-actie, de groepsaankoop van energiezuinige lampen, was er ook de mogelijkheid om LED-lampen te schenken. We schonken (het equivalent van) deze lampen aan de organisatie De Keeting, een vereniging waar armen het woord nemen, om daar de bestaande verlichting in de ontmoetingsruimte en de bureaus om te schakelen naar LED-verlichting. We vervingen hiervoor onder andere de grote halogeenstralers hoog aan het plafond door een reeks LED-spotjes aan een verlaagde balk. De elektriciteit die nu al wordt uitgespaard door deze zuinigere verlichting hebben we op 14 februari in een infosessie toegelicht, naast andere laagdrempelige tips hoe je kan besparen op je energiefactuur. Op deze info-avond werden de geïnteresseerden ook toegeleid naar de Energiesnoeiers voor een energiescan van hun woning of begeleiding bij hun dakisolatie.

Doel

De energietransitie mee helpen mogelijk maken bij mensen met een laag inkomen

Cookie policy