Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Mechels Klimaatalarm

Beschrijving

Het is letterlijk 5 voor 12 als het op een daadkrachtig klimaatbeleid aankomt. Daarom luiden de Mechelse alarmklokken elke zaterdag om 5 voor 12. Zaterdag 6 april organiseerden we voor het eerst een Mechels Klimaatalarm (om 5 voor 12, aan het geel Opsinjoortje). De alarmklok van de St. Romboutskathedraal luidde en wat later zongen we op de beiaardklanken het klimaatlied. Het solidariteitskoor Boboto en een gitarist zorgden voor extra sfeer. Een spontane mars bracht ons naar het Stadhuis. Omwille van het grote succes en de nood aan het breedgedragen publieke ‘sense of urgency’ rond een daadkrachtig klimaatbeleid, hebben we dit 6 zaterdagen herhaald (4 zaterdagen in april, 18 en 25 mei).

Doel

Oproep voor een daadkrachtig klimaatbeleid op zes zaterdagen in 2019 om 5 voor 12.

Cookie policy