Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

LED OP!

Beschrijving

Samenaankoop van led-verlichting voor particulieren ism. Zero Emission Solutions in opdracht van de stad Mechelen. In totaal 190 gezinnen kochten samen 2450 ledlampen voor een bedrag van 10.750 euro. Goed voor een CO2-reductie van naar schatting 34 ton per jaar gedurende de totale levensduur van de lamp van 20 jaar. Daarnaast was het als particulier ook mogelijk om ledlampen te schenken voor een sociaal doel. 30 gulle gevers schonken samen 122 led-lampen, goed voor een bedrag van 430 euro. Het opgehaalde bedrag wordt integraal besteed aan energiezuinige verlichting in De Keeting vzw. Het project liep oorspronkelijk enkel van november tot december 2018, maar werd omwille van het succes in januari 2019 verlengd tot eind april. Na Mechelen begon de samenaankoop ook te lopen in Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Duffel en Willebroek. Zelfs inwoners van Leuven, Antwerpen en Hofstade meldden zich aan.

Doel

Samenaankoop van led-verlichting voor particulieren

Cookie policy