Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Robur ter beschikking stellen

Beschrijving

Mensen met burn-out of in een andere acute situatie hebben er vaak baat bij om zich even te kunnen terugtrekken op een plek in de natuur, zodat ze hun leven weer op de rails kunnen krijgen. De 'toewijzing' van Robur aan iemand in nood zal voornamelijk via erkende hulpverlening gebeuren. Ook bedrijven zullen een beroep kunnen doen op de locatie en op termijn op (door de aard van de locatie kleinschalige) programma's, aangeboden door de vzw ter preventie van burn-out. Daarnaast is er voor kunstenaars en schrijvers nood aan rustige plekjes, zoals Robur op Den Eik, die de creativiteit en inspiratie stimuleren, zodat zij het beste van zichzelf aan onze samenleving kunnen geven.

Doel

Zodra Robur klaar is, zal hij voornamelijk een tijdelijk onderkomen bieden aan mensen met burn-out, of ter preventie van burn-out (via bedrijven/zelfstandige hulpverleners), en daarnaast ook aan kunstenaars/schrijvers (artist in residence).

Cookie policy