Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Een participatief project voor het verwerven van een Noord-Nederlands/Noord-Duits geïnspireerd barokorgel voor de Sint-Norbertuskerk in Antwerpen

Beschrijving

Het instrument wordt gebouwd in de stijl van een 18e eeuws orgel, maar met moderne technieken. Om het project in volle omvang te realiseren is op dit moment nog een bedrag van 200 000 euro nodig. Vzw Barokorgel Sint-Norbertuskerk Antwerpen is daarom actief op zoek naar bijdragen van overheden, culturele instellingen, sponsors en donateurs. De vzw beoogt met de realisatie van dit project te kunnen bijdragen aan het uitbreiden en ondersteunen van kwaliteitsvolle uitvoeringen van (liturgische) muziek in de Sint-Norbertuskerk. De vzw wil daarnaast het behoud van het muzikale erfgoed stimuleren en het cultureel, historisch en artistiek bewustzijn versterken. De realisatie van het project biedt ook kans om tal van nieuwe, creatieve, artistieke ideeën te ontwikkelen in samenwerking met andere kunstdisciplines. De Sint-Norbertuskerk is erkend als beschermd monument met als belangrijkste motivatie de architectuurhistorische, artistieke en sociaal-culturele waarde. Het initiatief wil met het barokorgel het behoud, meer nog.. een verdere uitbreiding van dit maatschappelijk belang.

Cookie policy