Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

"Bakken met de Buurt"

Beschrijving

Bakken met de Buurt is een project waarbij we oude bakovens renoveren. Eénmaal hersteld, worden zij , als “vanouds”, opengesteld voor buurtbewoners om er samen brood, op traditionele wijze, in te bakken.

Doel

Ons landelijk Vlaanderen kent tal van traditionele bakovens die in onbruik zijn geraakt. In 2017 neemt Stichting Goedaardig in samenwerking met buurtwerking 'Zavelwijk' het initiatief om een tweede bakoven te renoveren en er een gezellige, warme en landelijke ontmoetingsplek van te maken waar buurtbewoners samen brood of ander lekkers kunnen bakken. In 2015 werd het project "Bakken met de buurt" voor een eerste keer genomineerd door de Koning Boudewijnstichting in het kader van de projectoproep "Buurten op den Buiten". Met de renovatie van de tweede bakoven bouwen we verder aan de kwaliteit van het leven in een dorp of buurt.

Cookie policy