Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Bouw van een basisschool in Luyamba (Kasai, DRC)

Beschrijving

De school (met ook een technische afdeling) moet economische bedrijvigheid mogelijk maken, wat al begonnen is met de landbouw, veeteelt en mijncoöperatie COOMIAP, ondersteund door RESOLVE/DDI, die wil dat de opbrengst van de diamantontginning ten goede komt aan de eigen bevolking. Initiatiefnemer E. Elasha lag ook aan de basis van deze coöperatie. Het bouwterrein voor de school is in Luyamba vorig jaar door het kadaster van Kananga afgebakend. Nu nog zoeken naar de nodige fondsen....

Doel

Ontwikkeling mogelijk maken in een streek waar de levensstandaard ver onder een humaan niveau ligt. Onderwijs is de basis voor ontwikkeling. Belangrijk is dat het initiatief genomen is door mensen uit Congo zelf. Het comité vzw Elasha is ingegaan op een vraag. Wij gaan de uitdaging aan.

Cookie policy