Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Immuuntherapie tegen kanker

Beschrijving

Celtherapie verandert kankerbehandeling voorgoed. Het UZA voert sinds 2005 klinisch onderzoek naar de grensverleggende mogelijkheden van cel- of immuuntherapie. De resultaten van deze onderzoeken voor de behandeling van kanker zijn revolutionair. Zo wordt de diagnose kanker geen doodsvonnis meer, maar een geneesbare of op zijn minst chronische aandoening. Want immuuntherapie werkt als een vaccin: het effect is langdurig en voorkomt herval, zodat de ziekte niet langer levensbepalend is. Immuuntherapie zet het afweersysteem van de patiënt zelf aan het werk om kankercellen in het lichaam op te sporen en te vernietigen. UZA foundation heeft de campagne ‘Helden zorgen voor helden’ opgestart. Met deze campagne wordt het onderzoek naar immuuntherapie tegen kanker ondersteund. Jouw steun maakt hét verschil Met jouw steun kunnen we blijven investeren in baanbrekende gezondheidszorg. Zo bouw je mee aan de gezondheidszorg van morgen!

Doel

Binnen 10 jaar, 80 tot 90% van alle kankerpatiënten genezen.

Cookie policy