Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Vernieuwing van bestaande Markthal

Beschrijving

Dit project is voorzien voor 2019 Wederopbouw gemeentelijke en gemeenschappelijke markt in Sifoe, Kombo South Districht, West Coast region, The Gambia. De markthal is het sociale middelpunt van Sifoe en de ruime omgeving. Het sociale leven speelt zich hier in grote mate af, bijeenkomsten, besprekingen, ontvangsten maar ook het verkopen en kopen van de groenten gewonnen in eigen tuin, gekweekte kippen en geiten, gevangen vis. De vrouwen komen dagelijks nar de gemeenschappelijke verkoop plaats om hun groenten, vis en vlees te verhandelen en om zaken te bespreken en gegevens uit te wisselen. Zij maken hierbij gebruik van de bestande (betonnen of houten)tafels. Er is weinig plaats volgens het aantal verkopende vrouwen. Elke dag is er markt met telkens andere verkoopsters. De anderen moeten aan huis verkopen, dit maakt het hen moeilijker om kopers te vinden. De bestaande constructie is te klein, gevaarlijk en onhygiënisch; Het dak lekt of is verdwenen, steunpalen kunnen de druk niet meer aan, goederen worden noodgedwongen op houtenplanken verhandeld en de lage omheiningsmuur voldoet vaak niet meer om de loslopende dieren tegen te houden ( honden, apen, geiten). De nieuwe constructie zal in de eerste plaats voor het dubbel aantal verkoopsters een veilige plaats bieden: overdekt, schaduw en dus frisser. De koopwaar kan in goede omstandigheden uitgestald, verkocht en gekocht worden: hygiënisch, veilig voor dieren. De voltooide markt biedt de mogelijkheid aan vele vrouwen om een eigen inkomen te verwerven, wat hun status in de maatschappij verbetert. De vrouwenraad vind deze uitbreiding zeer belangrijk en de heeft de vrouwen aangespoord om 5% van de kosten te dragen en de mannen willen voor 20% via arbeid bijdragen. Het project wordt gedragen door de ganse bevolking. Er werd een comité samen gesteld dat ervoor zal zorgen dat verkopers een bijdrage zullen doen voor het toekomstig onderhoud na voltooiing. Deze markt in Sifoe is zeer belangrijk voor de omgeving, daar Sifoe zich op 12 km van de regionale hoofdkantoren van het westen van Gambia bevind

Doel

Verwerven van een eigen inkomen voor de vrouwen wat hun status in de maatschappij bevorderd Sociale leven bevorderen

Cookie policy