Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Feppad

Beschrijving

Forum des Educatrices pour le Progrès, la PAix et le Développement (Feppad) werd opgericht door een groep van leerkrachten en is actief in de hoofdstad Conakry. Oorspronkelijk zette de vereniging zich in voor bedelkinderen en voor jonge, ongehuwde moeders, twee kwetsbare groepen die amper schoollopen en hierdoor maar weinig toekomstperspectief hebben. Door het gebrek aan werkingsmiddelen werd de doelgroep bedelkinderen na verloop van tijd verlaten. Het atelier waarin de jonge moeders werden opgeleid tot naaister of kapster werd gehuurd. Toen de huur volledig ten laste viel van de oprichtster van Feppad werd de situatie onhoudbaar en viel de werking volledig stil. Met de hulp van Ginè vzw, kon Mevr. Halimatou Baldé de werking van Feppad een nieuwe boost geven. Een eerste kist met materiaal werd in juni 2018 verscheept naar Conakry. In de zomer van 2019 volgde een tweede kist met o.m. naaimachines, stoffen en allerlei klein materiaal. Met de hulp van de vzw werd een nieuwe ruimte gevonden en werd de huurwaarborg t.b.v. 6 maanden huur betaald. Het atelier heeft intussen zijn eerste modellen geproduceerd. Bij de aanvang van de pandemie produceerde het atelier stoffen mondmaskers en verdeelde ze op lokale markten. Naast naailessen krijgen de meisjes ook les in lezen en schrijven. Ginè vzw wil Feppad nog verder ondersteuning bieden door de huur en het loon van de lesgeefster te betalen tot het project zelfbedruipend is.

Doel

Uitrusten van een naaiatelier/kapsalon. Ondersteuning bij de (her)opstart van het project.

Cookie policy